Lider du av "miserableitis" er Marokko løsningen

Turistland sliter i finanskrisen, og finner på mye rart for å lokke turistene.

Foto: www.moroccotherapy.com
Foto: www.moroccotherapy.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Føler du deg miserabel, gråteferdig eller helt utmattet? Det er finanskrisen som har skylden. Og det eneste som hjelper er en ferie i Marokko.

Ja, det stemmer, ifølge doktoren som er ekspert på marokkoterapi. Det eneste du trenger å gjøre for å bli deg selv igjen, er å ta turen til det nord-afrikanske landet og oppleve kulturen, maten, sol og strand.

På jakt etter et feriekupp? Sjekk nederst i saken.

Kriserammet turistindustri

Finanskrisen har rammet turistnæringen hardt. FNs World Tourism Organization beregner at turismen vil falle med minst to prosent i 2009, men en talsmann har uttalt at det kan bli så mye som fem prosent. Det vil særlig ramme europeiske destinasjoner, men fallet i turisme vil gå aller hardest utover mindre land som er avhengige av turismen i sin økonomi.

Som et svar på fallet i turistbesøk, har Marokkos turistkontor lansert en nettside der du kan finne hoteller og opplevelser til nedsatte priser.

Og det hele presenteres altså gjennom den marokkanske legen Karam. Han er alvorlig bekymret for helsetilstanden til vanlige folk. Dette er noen av "sykdommene" du kan rammes av i disse finanskrisetider:

Her har doktor Karam lokalisert DinSides journalist sin lidelse - lethargitis. Foto: www.moroccotherapy.com
Her har doktor Karam lokalisert DinSides journalist sin lidelse - lethargitis. Foto: www.moroccotherapy.com Vis mer


- Acute furiosis: En nevrologisk lidelse der pasienten viser tegn på fysiske forandringer så snart han blir utsatt for stress. Som regel forvandles pasienten til et hissig monster.

- Lethargitis: En alvorlig nevrologisk lidelse som viser seg i form av akutt trøtthet og utviklingen av store håndtak rundt midjen. Generelt er alle kroppsdeler på vei sørover...

- Miserableitis: Pasienten plages av et særdeles mørkt syn på tilværelsen.

Avhengig av hvilken diagnose du får, etter å ha svart på noen spørsmål, presenterer doktor Karam forskjellige behandlinger som spabehandling ved et av sjøspaene i kystbyen Essaouria, en surfeferie i Safi, rusleturer i Marrakeshs mange hager, en utflukt til ørkenen Merzouga eller et besøk til Fez årlige matfestival.

Sjekk hvilken diagnose du får her: www.moroccotherapy.com

Kutter visumavgift

Marokkos vri på å lokke turistene i disse kristetider er original og morsom. Andre land har også tatt affære, men har valgt mindre kreative løsninger. Kenya har halvert visumkostnaden for alle ut 2010 (og barn under 16 får visum gratis), mens Thailand gir alle turister gratis visum de neste tre månedene (ut juni 2009).

Avhengige av turismen

Mange mindre land er helt avhengige av turismen. Den økonomiske boomen vi har sett i løpet av de siste årene har gjort at mange land har satset hardt på luksusturisme. Dubai er ett eksempel. Spektakulære byggverk og ekstreme luksushoteller har poppet opp, og det har ikke vært måte på hvilke nye byggprosjekter som er planlagt, blant annet skulle verdens høyeste byggverk reise seg i byen. Nå er imidlertid alle disse planene lagt på is.

Finanskrisen har gjort at prisene på mange ferier er satt ned. Foto: Colourbox
Finanskrisen har gjort at prisene på mange ferier er satt ned. Foto: Colourbox Vis mer


Øyparadiser som Seychellene, som har satset på luksusturisme, slikter alvorlig på grunn av et kraftig fall i antall besøkende. Presidenten James Michel fortalte til Reuters om et fall på 15 prosent i besøkstall i årets første måneder, sammenlignet med samme periode i fjor. Han trodde at fallet på inntekter fra turistsektoren ville bli på hele 25 prosent for 2009. Det kan sikkert stemme, for hvem spanderer på seg grisedyre luksusstrandferier i disse tider?

Her er noen av billigkuppene du finner nå:

  • Ukestur til Kypros fra Stavanger 4/5 med Star Tour. Hotell og fly. 2.498 kr
  • Flybillett fra Oslo til Phuket 23/3 med Ving. Hjemreise to uker senere. 3.495 kr
  • To uker i Sharm el Sheik med Apollo. Utreise fra Oslo 21/3. 2.748 kr
  • En uke på Kreta. Avreise fra Oslo 25/4 med Apollo. 1.948 kr

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer