Ligger hotellet virkelig ved stranda?

Ny nettside lover å gi deg svar.

Drømmen er et hotell som ligger rett på stranda. Foto: Colourbox
Drømmen er et hotell som ligger rett på stranda. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Beachfront hotel" står det gjerne i beskrivelser av hoteller ved sjøen. Og da drømmer du deg selvsagt bort til et hotell som ligger rett på stranda, der du bare går noen skarve meter før tærne treffer sjøvann.

Men mange ganger blir du skuffet når du ankommer hotellet. Det ligger slett ikke ved stranda. Mellom hotellet og stranda går en vei, eller det er bygget et hotell foran som blokkerer utsikten.

Irriterende? Ja, i hvert fall om du har betalt ekstra nettopp fordi du ville bo på et hotell som lå ved stranden.

Er hotellanmeldelsene til å stole på?

Nå har to reiseeksperter startet en nettside som lover å gjøre dette til et ukjent problem i fremtiden. The Beachfront Club heter nettsiden, og her får du en oversikt over hoteller som faktisk ligger rett på stranden.

Foreløpig har nettsiden listet opp rundt 6.500 strandhoteller, men målet er å nå rundt 10.000.

Det er tidligere reisefotograf John Everingham og tidligere hotelsjef Chris Ryan, begge amerikanske, som står bak nettstedet.

Fungerer det?

Vi går inn og tester siten. Vi vil finne ut om den kan liste opp noen fine strandhoteller på Sardiania i Italia. Vel, det kommer opp fem hoteller som ligger ved Alghero, i hvert fall. Vi sjekker ut et av dem, Hotel dei Pini Alghero, og får opp en lang liste med info om hotellet - at det har fire stjerner, ordner flyplasstransport, at 35 av de 99 rommene har havutsikt, at hotellet har en hage ved stranden, og at sanden er myk og hvit. Det er imidlertid bare to overblikksbilder av hotellet, ingen av rommene eller andre fasiliteter, så da må vi antagelig inn på hotellets egen nettside for å se.

"Ukjent" middeklhavsland blir hetest i 2011

Her sees kartet over strandhotellene ved Middelhavet. Det er nok bare en promille av strandhotellene som finnes som er listet opp foreløpig. Foto: The Beachfront Club
Her sees kartet over strandhotellene ved Middelhavet. Det er nok bare en promille av strandhotellene som finnes som er listet opp foreløpig. Foto: The Beachfront Club Vis mer


Vi prøver oss også på Thailand. Her er det totalt listet opp 900 hoteller. Vi vil til Koh Lanta, og her finner vi 65 hoteller listet opp. Vi sjekker ut Moonlight Bay Resort i Khlong Toab. Vi får vite at hotellet har 26 rom, hvorav seks ligger i fremre rekke mot stranden, og fem andre har havutsikt. Vi kan lese at hotellet ble bygget i 2002, at det har et spa, og at stranden er 80 meter lang og består av hvit sand og steinklipper. Men heller ikke her er det særlig mange bilder som faktisk viser hotellet.

Konklusjon

Ideen bak nettsiden er god, men foreløpig rommer den ikke nok hoteller til at den blir bokmerket blant favorittene. Men du kan alltids gå inn her og sjekke om det er listet opp noen strandhoteller som ligger på destinasjonen du har tenkt å reise til.

Sjekk ut nettsiden selv: The Beachfront Club

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer