Like langt til Legoland

Du kan like gjerne ta fergen til København som til Hirtshals.

Foto: Googlemaps/Legoland
Foto: Googlemaps/Legoland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et besøk til Legoland står som regel øverst på listen over ting å gjøre for familien som er på danmarkstur. Og da tenker de fleste at det er best å ta fergen til Hirtshals og kjøre derfra.

Men du kan like gjerne ta fergen til København, og få med deg hovedstaden på samme ferietur.

Det tar nemlig omtrent like lang tid å kjøre fra Hirtshals til Billund som fra København til Billund; rundt tre timer. Og det til tross for at avstanden fra Hirtshals er rundt 220 km, mens den er 270 fra København. Det er fordi det er mer motorvei på strekningen København-Billund.

Leie feriehus i sommer? Unngå tabbene

Det eneste aberet er at du på vei fra København må krysse Storebæltsbroen, og det er ganske dyrt. Det koster 220 danske kroner per vei, eller 380 danske kroner tur/retur, dersom du reiser i weekenden (fredag fra kl 14 til midnatt søndag).

Men så kan du altså få opplevd København på samme ferieturen, da. Og kanskje har familien energi nok til å teste ut både Legoland og Tivoli? DinSides utsendte gjorde dette med sin sønn for noen år siden. Les dommen her.

Det aller beste er kanskje å seile til Hirtshals på vei til Danmark, og så fra København hjem igjen, eller omvendt. Da kan dere også få med dere flotte Nord-Jylland på turen. Det er DFDS som seiler til København fra Oslo. Color Line seiler fra Larvik og Kristiansand til Hirtshals, Stenaline seiler fra Oslo til Fredrikshavn, mens Fjordline seiler fra Bergen, Stavanger og Kristiansand til Hirtshals.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer