Lima, kongenes by

Overveldende, støyete og forslummet, ja vel, men Lima vet å sjarmere tilreisende.

Publisert
Sist oppdatert

Ciudad de los Reyes - kongenes by - ble byen kalt av de spanske erobrerne. Byen ble grunnlagt i 1535 av Francisco Pizarro, og er Sør-Amerikas nest eldste by. Området har likevel vært befolket tidligere: Spor tyder på at området var befolket for mer enn 1.000 år siden. Man antar at Peru har vært befolket fra cirka 8.000 år f.Kr. Lima var hovedsete for Spanias kolonier i Sør-Amerika på 17- og 1800-tallet, og byens arkitektur bærer preg av dette den dag i dag.

Museer og attraksjoner

Museo de la NaciónJavier Prado Este 2466Tlf.: + 51 1 47 69875Utstilling av funn fra de tidlige bosetninger, klær, kunsthåndverk og folklore fra hele Peru.

Museo de Oro del Perú u Armas del MundoAvenida de Molina 1110Tlf.: + 51 1 3551291Limas gullmuseum har en samling av prekcolombiansk gull, sølv, bronse, keramikk, tekstiler og mumier.

Museo de ArteDiciembre 125Tlf.: + 51 1 4234 7327.000 utstillingsobjekter gir en kronologiske fremstilling av peruansk kultur fra Paracas-sivilisasjonen og frem til i dag.

Lima har utallige museer som tar for seg ulike deler av peruansk kunst og kultur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer