Lisboas kuleste utesteder

Disse tingene forandrer seg fort. Det som var hot i går, er plutselig kjedelig og folketomt i morgen. Denne listen viser vei til de barene, restaurantene og klubbene hvor "det skjer" akkurat nå. Av: Vibeke Montero

Publisert
Sist oppdatert
Bilde: Photito.com Foto: www.photito.com
Bilde: Photito.com Foto: www.photito.com Vis mer


Barer

Pê Sujo, Largo de São Martinho 6, Lisboa, tel. 21/886-5929
Denne baren har live brasiliansk musikk som spesialitet. Hvem kan takke nei til en potent caipirinha og deilig bossanova?

Ginginha do Rossio, Largo de São Domingos, Baixa.
Her serveres kun ginginha, en kirsebær-brandy drikk som også har gitt navn til baren. Her er det populært i helgene!

Restauranter

Gambrinus, Rua das Portas de Santo Antonio, nær Baixa.
Dette er en god, gammel traver i Lisboa, og det skal godt gjøres å finne en drosjesjåfør som ikke kan veien hit i blinde. Slike steder overlever døgnfluerestaurantene pga. en ting: Fantastisk mat!

Gambrinus har også en bar som heter "Barra" der det serveres lettere snacks.

Bacalao i uttallige varianter med fiskeråstoff fra Norge er et must under Lisboabesøket. Bilde: Karoline Brubæk Foto: Karoline Brubæk
Bacalao i uttallige varianter med fiskeråstoff fra Norge er et must under Lisboabesøket. Bilde: Karoline Brubæk Foto: Karoline Brubæk Vis mer


Cervejaria O Ramiro, Av Almirante Reis, nær S. José Hospital.
Igjen, denne bula kjenner drosjesjåførene til. Det kan hende du lurer på om du er på vei til et anbefalt spisested helt til du faktisk sitter der og spiser. For Ramiro ligger i et Lisboas lugubre strøk, med dophandel og prostitusjon som nærmeste nabo. Men ta det som et tegn på at få turister finner veien hit. Dette er ekte portugisisk sjømat som lisboenserne selv kommer for å spise. Grillet hummer og Gambas á guilho er noen av spesialitetene.

Restaurante XL, Calçada da Estrela, Sao Bento distriktet. Tel 21/395-6118
For en eksklusiv middag, prøv XL, og du blir ikke skuffet. Dette er Lisboas snobbested, der kultureliten ser og blir sett. Obligatorisk bordreservering, kommer ikke inn uten.

Nattklubber

LUX disco, Av Infante Dom Henrique, nær Apolónia Station.
Blir av mange regnet som Lisboas absolutt kuleste sted. En av eierne er skuespiller John Malkovich. Lux har tre etasjer, med en stor veranda øverst der du kan nyte en coctail mens du ser elva duve forbi nedenfor. Kommer du før 01-02 tiden, slipper du kø.

Bar do Rio, Cais do Sodré, Armazem A Porta 7.
Dette er hipt og samtidig avslappet. Et sted for folk på tredve og oppover som liker kvalitet både når det gjelder musikk (mye live jazz) og interiør. Her begynner ting å skje rundt 02.00.

KREMLIN, Escadinhas da Praia.
Dette er kun for virkelige partyløver - hit kommer folk først i 06-tiden på morgenkvisten.

Hold et øye med fredagsutgavene av "Diário de Notícias" og "O indepedente". Selvom de er på portugisisk, er det forholdsvis lett å tolke hva som beveger seg av konserter og utstillinger.

Tilbake til hovedartikkelen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer