Liseberg prøver køfri attraksjon

Gavepakke til barnefamilier?

KØFRI: Når Lisebergs nye attraksjon åpner i april, skal man kunne stå i en virtuell kø via mobilappen. Foto: Liseberg
KØFRI: Når Lisebergs nye attraksjon åpner i april, skal man kunne stå i en virtuell kø via mobilappen. Foto: Liseberg Vis mer
Publisert

Å dra til en fornøyelsespark i høysesong kan være en prøvelse både for store og små.

Køer på flere titalls minutter er slett ikke uvanlig, og på de mest populære attraksjonene kan det være snakk om både en time og halvannen før man endelig kan spenne seg fast og nyte sine tilmålte to minutter.

For mange nordmenn, kanskje særlig på Østlandet, er Liseberg (i Göteborg) et yndet feriemål. Der skal de prøve en ny vri på kø den kommende sesongen.

Virtuell kø

For når attraksjonen Kaninlandet: Underlandet åpner i april, skal man slippe å stå i fysisk kø. I stedet bruker man Liseberg-appen for å stille seg i en virtuell kø, og da får man umiddelbart tildelt et tidspunkt for å kjøre attraksjonen. Inntil seks personer kan legges til i samme booking.

I mellomtiden kan man altså gjøre helt andre ting i parken om man vil. Appen vil også varsle deg noen minutter før det er din tur, og når du kommer til inngangen, skannes en QR-kode på telefonen før man går inn. Dermed kan også foreldre sende barna inn alene.

– Lange køer har lenge vært et hett tema for våre gjester og for oss, og det er en av de største utfordringene for fornøyelsesparker. Det finnes ulike tekniske løsninger på dette problemet, for eksempel ekspresspass, som Liseberg har hatt siden 2010, men dette er første gangen vi tester en virkelig virtuell kø, sier Johan Ottoson, sjef for digitale gjestereiser hos Liseberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer