Liseberg prøver køfri attraksjon

Gavepakke til barnefamilier?

KØFRI: Når Lisebergs nye attraksjon åpner i april, skal man kunne stå i en virtuell kø via mobilappen. Foto: Liseberg
KØFRI: Når Lisebergs nye attraksjon åpner i april, skal man kunne stå i en virtuell kø via mobilappen. Foto: Liseberg Vis mer
Publisert

Å dra til en fornøyelsespark i høysesong kan være en prøvelse både for store og små.

Køer på flere titalls minutter er slett ikke uvanlig, og på de mest populære attraksjonene kan det være snakk om både en time og halvannen før man endelig kan spenne seg fast og nyte sine tilmålte to minutter.

For mange nordmenn, kanskje særlig på Østlandet, er Liseberg (i Göteborg) et yndet feriemål. Der skal de prøve en ny vri på kø den kommende sesongen.

Virtuell kø

For når attraksjonen Kaninlandet: Underlandet åpner i april, skal man slippe å stå i fysisk kø. I stedet bruker man Liseberg-appen for å stille seg i en virtuell kø, og da får man umiddelbart tildelt et tidspunkt for å kjøre attraksjonen. Inntil seks personer kan legges til i samme booking.

Inntil seks personer kan bookes inn i den virtuelle køen på Liseberg. Tidspunkt får man tildelt med en gang. Foto: Liseberg
Inntil seks personer kan bookes inn i den virtuelle køen på Liseberg. Tidspunkt får man tildelt med en gang. Foto: Liseberg Vis mer

I mellomtiden kan man altså gjøre helt andre ting i parken om man vil. Appen vil også varsle deg noen minutter før det er din tur, og når du kommer til inngangen, skannes en QR-kode på telefonen før man går inn. Dermed kan også foreldre sende barna inn alene.

– Lange køer har lenge vært et hett tema for våre gjester og for oss, og det er en av de største utfordringene for fornøyelsesparker. Det finnes ulike tekniske løsninger på dette problemet, for eksempel ekspresspass, som Liseberg har hatt siden 2010, men dette er første gangen vi tester en virkelig virtuell kø, sier Johan Ottoson, sjef for digitale gjestereiser hos Liseberg.

Lisebergs ekspresspass gjelder for øvrig kun billetter bestilt på nett, der man kan velge inntil tre attraksjoner hvor man kan gå forbi resten av køen, men bare innenfor et forhåndsbestilt kvarter, og bare én gang per attraksjon.

Testes hos flere

Liseberg er ikke den første fornøyelsesparken som tester ut virtuelle køer. I fjor lanserte for eksempel Disney en virtuell køordning på attraksjonen Star Wars: Rise of the Resistance på Disney Hollywood Studios i Florida.

Ifølge Liseberg skal det ikke koste noe ekstra å benytte seg av den virtuelle køordningen, men man må ha kjøpt billetter til attraksjonen eller kjørebånd i parken.

For dem som ikke har mulighet til å bruke Liseberg-appen, vil det også være mulighet å få tildelt et tidspunkt manuelt, ved å oppsøke attraksjonen og hente ut en kølapp. Man kan også stille seg i kø på vanlig måte og får da kjøre dersom noen fra den virtuelle køen ikke møter opp til tiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer