Litauen

Midt i Europa lokker den største av de baltiske statene med en verneverdig hovedstad og en gigantisk sanddyne.

Publisert
Sist oppdatert

FaktaHovedstad: VilniusAntall innbyggere: 3,6 millionerValuta: LitasSpråk: Litauisk (offisielt), polsk, russiskKlima: Fuktig, kan være svært kaldt vinterstid.

Litauen var den første av de sovjetiske republikkene som erklærte seg selvstendig. Det skjedde i 1990. De siste russiske troppene forlot imidlertid ikke landet før i 1993. Litauen er den av de baltiske statene som handler mest med sine tidligere herskere i øst.

Se og gjøre

  1. Vilnius Få med deg Vilnius som står på UNESCOs liste over spesielt verneverdig byer. Gamlebyen er det store trekkplasteret, den største barokke byen i Europa.
  2. Europas sentrumFranske geografer har konkludert med at et punkt 24 kilometer fra Vilnius er Europas geografiske sentrum. Her ligger en skulpturpark som markerer dette.
  3. Curonian SpitLandets baltiske kyst er dominert av en halvøy som kun består av sanddyner. Den er hele 98 kilometer lang og mellom 400 meter og fire kilometer bred. Her er flere små byer, men området er vernet som nasjonalpark. OBS: Sjekk vurderinger av vannkvaliteten før du bader. Det er ikke alltid like rent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer