Påska 2021

Lite folk og stengte butikker

Det vil etter alt å dømme bli rolige dager på Oslo lufthavn i påska.

STENGT: Kun take away og stengte butikker er det som møter deg på Oslo lufthavn i disse dager. Foto: Berit B. Njarga
STENGT: Kun take away og stengte butikker er det som møter deg på Oslo lufthavn i disse dager. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Påske og ferietid har normalt gitt hektiske dager på Oslo lufthavn. Coronasituasjonen og strenge tiltak vil derimot etter alt å dømme gi en svært annerledes påske for hovedflyplassen.

- Det blir lite trafikk hos oss, slår Gurli Høeg Ulverud, avdelingsleder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Avinor, fast.

Deres prognoser for passasjertall viser at fredag 26. er dagen det kan bli mest passasjerer som skal innom Oslo lufthavn, etterfulgt av 6. april, altså dagen etter andre påskedag.

Maks 16 000 reisende

Disse to dagene forventes passasjertallet å overstige 16 000. Flyplassen har tidligere passasjerrekorder på over 100 000 reisende på en dag, så det er ingen tvil om at disse tallene er lave.

Avinor påpeker samtidig at disse prognosene er gjort før de siste, nasjonale tiltakene ble presentert denne uka.

- Det er derfor stor usikkerhet rundt de faktiske tallene nå, og tallene i vår prognose vil nok bli drastisk redusert uten at man vet hvor mye, sier Høeg Ulverud.

Pressesjef i SAS, John Eckhoff, tror derimot mange vil velge å reise på tross av tiltakene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.