Lite klær, mye stil

BILDESPESIAL: Smått, blått, stropp og string. Bikiniene kommer nå til en butikk nær deg. Se de sexy bildene av hva vi kan håpe å se på stranda denne sommeren.

Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en brasiliansk modell, sier ekspeditøren i Patricias Ramirez' bikiniforretning i den karbiske byen Cartagena.

- Så du bør ikke være redd for å vise frem enden din.

Ekspeditøren holder opp tre små knallrøde lapper med påtrykkede bringebær. Og så dytter hun journalisten inn i prøverommet med et titalls bikinier: noen med små perlebelter, andre med metallspenner, og hvor man kan velge dekningsgrad etter lysten til å vise frem attributtene. Men hvem har vel lyst til å dekke seg til? Det er Brasil det handler om når det snakkes bikini.

>>> BILDESPESIAL: Smått, rødt, stropp og string

Brasil, Brasil

Hos brasilianske Cia Maritim handler like mye om farger som lite tekstil; og det er ikke snakk om diskrete pasteller. Knall rosa, gult, oransje i kombinasjon med vekselvis lave skjæringer som flasher pupper og lår, mager og rumper.

Brasilianerne og karibierne leder an på bikinifronten, og designere som Dolce & Gabbana, Juicy Couture, Victoria's Secret og det mer hjemlige Hennes & Mauritz smeller til med inspirert badetøy à la tropicana.

70-tallet

Spilene og wonderbra-innlegg hører juratiden til. Oventil går det i trekantlapper og nedentil finnes det lavt skjærte bukser. Store palme- og blomstermønstre, slik mor hadde det på Huk i 1978 da hun var inspirert av Cacharel-blusen, er en annen retrofaktor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.