Lite kø for fullvaksinerte på flyplassene

Avinor understreker likevel at køene ikke blir borte med det første.

VÆR FOREBEREDT: Køene blir ikke borte med det første. Foto: Geir Olsen / NTB
VÆR FOREBEREDT: Køene blir ikke borte med det første. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For fullvaksinerte går det nå smidig og greit å komme seg gjennom norske lufthavner, ifølge Avinor.

Før sommeren ble det advart om køer og utfordringer med lange ventetider for passasjerer som ankom fra utlandet. Den største delen av ferietrafikken er nå avviklet, og oppsummeringen fra Avinor er forholdsvis positiv.

– Det har til tider vært reisende som har brukt flere timer gjennom Oslo lufthavn i sommer, og det vært passasjerer som ved ankomst fra utlandet, skal testes og/eller på karantenehotell. Gjennom et godt samarbeid med helse og politi har vi fått til en rutine slik at fullvaksinerte slipper de lange køene, sier lufthavndirektør på Oslo lufthavn, Stine Ramstad Westby.

Må fortsatt vente at det blir køer

Stadig flere blir nå fullvaksinert, og det blir derfor færre som må gjennom den omfattende kontrollen. Avinor understreker likevel at køene ikke blir borte med det første.

– Inntil noen av innreiserestriksjonene eventuelt endres, eller at kontrollene kan ytterligere automatiseres, vil situasjonen fortsatt være utfordrende på ankomst utland. Spesielt for dem som må testes eller skal på karantenehotell, sier Westby.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.