Liten fare for turister

Folkehelseinstituttet vil ikke advare nordmenn mot å reise til Sørøst-Asia selv om det dødelige fugleinfluensa-viruset har tatt livet av flere mennesker de siste dagene.

Publisert
Sist oppdatert

- Det er trygt å reise til land der fugleviruset er registrert, sier divisjonsdirektør Hanne Nøkleby til NTB.

- Hold dere unna fjærkre som ikke er skikkelig kokt eller stekt, råder Nøkleby. Hvis man tar slike enkle forholdsregler, skulle det ikke være noen nevneverdig smitterisiko. Nøkleby opplyser at alle som hittil er smittet har jobbet med fugl.

Det gjelder altså å holde seg unna kyllingfarmer, og markeder med fugler.

Så fjøra fyker

Fugleinfluensaen sprer seg i rekordtempo. Tirsdag kom meldingen om at sykdommen hadde krevd sitt andre offer i Thailand. Flere små barn er smittet. Sykdommen har til sammen krevd ti menneskeliv onsdag ettermiddag.

Også myndighetene i Laos har bekreftet tilfeller av fugleinfluensa. Ingen mennesker er smittet så langt. I tillegg bekreftet helsedepartementet i Kina at det er funnet tilfeller av fugleinfluensa på en andefarm i den sørlige provinsen Guangxi: De har ettersigende iverksatt strenge kontrolltiltak. Heller ikke her er noen mennesker smittet.

Nå slaktes fjærkreene i titusenvis og det blir iverksatt strenge kontroll- og karantenetiltak for å hindre videre smitte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer