Litt nærmere, men ikke mindre eksotisk

Virker alt dette litt fjernt, er det godt å vite at det finnes spennende og vaskeekte filmsett innen rekkevidde. Man trenger ikke reise jorden rundt for å besøke eksotiske innspillingssteder. Her ser du hvordan du kommer deg til noen av dem.

Publisert
Sist oppdatert

Mer enn Munch-museet

Den norske romantiske komedien Buddy har gått sin seiersgang på norske kinolerreter, og kan nå kjøpes eller leies på DVD. Buddy har for alvor plassert Tøyen på Oslo-kartet - som et sted som kan by på mer enn malerier av syke piker og sjalu menn. Som Stig Inge, en av hovedpersonene i filmen konkluderer: Tøyen er verdens navle. Her finnes alt utenfor stuedøra.

Reisen til Tøyen er enkel. Hvis du ikke allerede er i Oslo må du komme deg hit. Og så er det bare å kjøpe en T-banebillett, og hoppe på T-bane 2, 3, 4, eller 5 i østlig retning. Alle T-baner mot øst fra Oslo S går hit. Billig er det også - kun 20 kroner.

Bygdetullinger i designerklær

Jens Liens absurdkomedie Jonny Vang var en annen av fjorårets kritikerroste norske filmer, og i denne er handlingen lagt et godt stykke fra urbant bylandskap, nærmere bestemt Fåvang og Heidal i Gudbrandsdalen. Føler også du for litt bonderomantikk er det bare å sette seg i bilen og kjøre.

Nor-way Bussekspress' Gudbrandsdalsekspressen mellom Oslo og Bismo stopper i Fåvang, og nærmeste stoppested til Heidal blir Vinstra. Turen fra Oslo koster 300 kroner, og skulle du komme fra Bismo i nord vil det koste deg 190 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer