Litteratur, drama og festspill

Festspillfeberen er på topp i sommermåneden. Samtidig arrangerer stadig flere bygder og byer festivaler tuftet på lokalkultur. Vi har funnet frem et utvalg av de større arrangementene som dreier seg om kultur, litteratur, drama historie og politikk.

Publisert
Sist oppdatert

Kapittel 02 Stavanger litteraturfestival er med sine knappe syv år blant de ferskeste tilskuddene på den norske festivalfronten.

- I år er temaet Image. Vi markerer 100-årsjubileet for maleren Lars Hertevigs død. Forfattere som har vært opptatt av kunstneren, blant andre Jon Fosse og Jan Erik Vold, vil komme. Det vil bli konferanse omkring temaet psykisk helse og kunst. Det vil også være en Midtøsten-konferanse, forteller Helge Lunde, festivalsjef i Kapittel 02.

Litteraturfestivalen løper fra 11.-15. august.

Men også eldre travere som Kristindagene i Sel i Gudbrandsdalen, holder fortsatt koken. I år vises Tormod Skagestads dramatisering av Sigrid Undsets Kransen. Også minoritetsbefolkningene har fått sine egne festivaler i Norge I Kåfjord i Troms har Riddu Riððu-festivalen hvor de nordlige urbefolkningsgruppene viser seg frem med sin kunst, musikk og teater, feires for 11. gang. Blåklokkevikua hvor de reisendes kultur blir belyst, har også fått blitt en gjenganger i den norske festivalfloraen. DinSide Reise ser frem til en mangfoldig festivalsommer.

Tilbake til innledningsartikkelenRockefestivalerJazz, blues og countryKlassisk og folkemusikk

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer