- Livsfarlig leilighet

De mener at leiligheten var livsfarlig. Stemmer det, og får de erstatning?

Publisert
Sist oppdatert

Klagerne fikk tildelt en veldig spesiell leilighet ved ankomst til feriestedet Puerto Rico på Gran Canaria. Den ene veggen bestod av fjell som var kalket, og det viste seg å være usunt for bomiljøet.

Vannet rant inn i stikkontaktene

Den ene langveggen i leiligheten var kalket fjellvegg, og luftfuktigheten innendørs var stor ifølge klagerne. Dagen etter ankomst gikk strømmen, og det viste seg at årsaken var vann som rant langs fjellveggen og inn i stikkontaktene. Klagerne fikk ikke støt, men mener at leiligheten var livsfarlig. De kontaktet vaktmesteren som hjalp dem over i en annen leilighet. Den var imidlertid ikke klargjort for gjester, og hadde flere mangler. Klagerne varslet ikke reiseselskapet om problemene før det var tre dager igjen av ferien. De fikk ikke tilbud om ny leilighet.

Sen varsling

Ving har allerede betalt klagerne 1.000 kroner hver i prisavslag som kompensasjon for mangler ved den første leiligheten. Selskapet mener imidlertid at de fikk beskjed for sent til å avhjelpe problemet med den andre leiligheten.

Mangler gir rett til prisavslag

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser bekrefter at mangler ved reise eller opphold gir rett til forholdsmessig prisavslag, men påpeker at turoperatøren har rett til å avhjelpe mangelen. Dette krever at operatøren får vite om problemet når det oppstår. Det er ikke tilstrekkelig å ta opp problemet med hotellstaben. I dette tilfellet fikk selskapet først vite om problemet tre dager før hjemreisen. Imidlertid gjorde de ikke noe for å løse problemet da, dermed har klagerne rett på forholdsmessig prisavslag for den delen av ferien som var igjen. Nemnda mener at de har rett på totalt 3.000 i prisavslag, det vil si 1.000 kroner mer enn det de opprinnelig fikk utbetalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer