Livsfarlig mygg i Thailand

Denguefeberen herjer i turistområder.

Publisert
Sist oppdatert

Skal du til Thailand, bør du være oppmerksom på at det er en fare for at du blir smittet av denguefeber.

Den smittsomme sykdommen herjer nå i kjente turistområder i Thailand, og thailandske myndigheter har erklært deler av Øst-Thailand, deriblant øyene Koh Samet, Koh Mun og Koh Kodi, for faresoner, skriver det danske nettstedet Rejseliv.dk.

Til nå har to dødd av feberen, som smitter ved myggstikk fra denguemyggen.

Rundt 1.400 mennesker er nå blitt smittet av sykdommen, som gir utslag i influensalignende symptomer og verk i muskler og ledd.

DinSide har tidligere skrevet at nordmenn er mer utsatt for denguefeber enn malaria når vi er ute og reiser. Ifølge Sverre Kjølstad, lege og medisinsk direktør i Europeiske Reiseforsikringer, smittes opp mot 20 nordmenn av denguefeber hvert år.

Han mener mange nordmenn ikke er klar over faren for denguesmitte.

Det finnes ingen vaksiner mot denguefeber. Det eneste du kan gjøre er å prøve å unngå å bli stukket.

Hvilke vaksiner bør du ta? Sjekk vår vaksinekalkulator

Opp mot 30.000 dør hvert år

Verdens Helseorganisasjon sine tall viser at 40-50 millioner mennesker smittes av denguefeber hvert år. Av disse utvikler 0,5-1 million dengue hemoragisk feber (DHF), som fører til indre blødninger. 20.000-30.000 mennesker dør hvert år av DHF. Det betyr at 1-2 prosent av de som smittes av denguefeber utvikler DHF, og 3-6 prosent av disse igjen dør av dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer