Livsfarlige feriedrinker

Hadde du visst dette, hadde du nok stått over den drinken ...

Drinker med dødelige doser legesprit serveres turister i Hellas. Foto: Colourbox
Drinker med dødelige doser legesprit serveres turister i Hellas. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Greske myndigheter går til kamp mot såkalte "bomber" som serveres på greske barer: drinker med legesprit ...

Les også: Nordmenn hater feriefylla

Dette kommer etter flere bevis på at intetanende turister har blitt servert drinker med dødelige doser legesprit. Ifølge avisen Guardian, antar man at dette er grunnen til at en britisk tenåring kollapset og døde etter en fyllekule utenfor en nattklubb i Laganas på Zakynthos forrige måned. Leger har sammenliknet drinkene med en liten bombe som detonerer i hjernen.

TEST DEG SELV om sydendrinker: Sex on the Beach?

"Bombene", eller drinkene, får også skylden for stadig dårligere oppførsel blant turister på de greske øyene. Det er snakk om offentlig sex, tøylesløse fyllekuler i de tidligere stille greske småbyene, og omløp av falske euro-sedler. Greske myndigheter uttaler til avisen Guardian at bombene er et stort problem i noen områder, som Malia på Kreta, og at det er viktig for landet å få bukt med de ureglementerte drinkene - hvis ikke vil Hellas' rykte bli betydelig svertet.

Vil kontrollere

For å få bukt med problemet, iverksetter myndighetene kontroller mot barer og nattklubber, som i motsetning til tidligere, nå kan gjennomføres på et hvilket som helst tidspunkt på døgnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer