Fra 8. oktober tas lokførere i Moss (33), Oslo (3) og Bergen (6) ut i streik, opplyser Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) i en pressemelding mandag. Altså er det snakk om en opptrapping av den pågående streiken.
Sjekk din togstrekning
Lokførerne har vært i streik siden torsdag, og 118 lokførere er nå tatt ut. Se hvilke strekninger som er berørt, og om du kan få tilbake penger for togbilletten din.
NSB skriver på sine nettsider at hvilke avganger som er innstilt som følge av streiken vil variere fra dag til dag. De anbefaler derfor om å sjekke om ditt tog går eller ikke på NSBs nettsider eller i NSB-appen. De vil ikke sette opp alternativ transport, ettersom en streik er en lovlig aksjon.
Rolf Ringdal, forbundsleder i Norsk Lokomotivmannsforbund, sier han ikke ønsker å ramme de reisende, men at en opptrapping er nødvendig.

Nytter det å klage på gebyrer fra NSB?
– Vi ønsker ikke å ramme de reisende. Men når NSB blånekter å forplikte seg til en god lokførerutdanning, må vi svare med en å trappe opp. Vi er villig til å streike lenge for å stanse NSBs barbering av lokførernes utdanning, sier Ringdal.
- Slutt med dumping av lokførernes utdanning
NLF krever at utdanningsnivået for lokførere skal tariffestes, noe arbeidsgiverne NSB og CargoNets ikke vil gå med på.
– Vi har aldri krevd å bestemme innholdet i utdanningen. Det skal Statens jernbanetilsyn og Norsk Jernbaneskole gjøre. Vi krever at NSB slutter med dumping av lokførernes utdanning. Vi krever at NSB setter trygghet og sikkerhet først, sier Rolf Ringdal, forbundsleder i Norsk Lokomotivmannsforbund.
I meldingen står det at dersom NSB hadde ønsket, hadde lokførerne hatt en nasjonal standard på utdanningen. «Så enkelt kunne det vært. At lokførerne er i streik, forteller at NSB ikke ønsker å opprettholde en god utdanning», skriver NLF. (©NTB)
LES OGSÅ:
Når er det egentlig for fullt på toget?
Dette betyr bokstavene på perrongen