Klimakompensert pakkereise

Lokker med «miljøvennlig» sydenferie

Flere reisebyråer reklamerer med at de kompenserer for klimautslippet fra fly og hotell når du reiser med dem. Men hvor «miljøvennlig» er egentlig ferien din?

DITT «FOTAVTRYKK»: Hvor stort avtrykk setter to til tre sydenturer i året, og hjelper det at reisebyråene klimakompenserer feriene dine? Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
DITT «FOTAVTRYKK»: Hvor stort avtrykk setter to til tre sydenturer i året, og hjelper det at reisebyråene klimakompenserer feriene dine? Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje fått med deg TV-reklamen til reisebyrået Tui om at de kompenserer for klimautslippet ditt når du reiser med dem, slik at du kan feriere med bedre samvittighet.

Ving og Apollo reklamerer også på sine nettsider med at de tilbyr såkalte «klimakompenserte reiser». Nederst i saken forteller vi hva som ligger i denne klimakompensasjonen.

Hvor mye som blir klimakompensert hvis du reiser med et av byråene som framholder at de gjør miljøvennlige tiltak på dine vegne, varierer.

Ikke alt inkludert

Verdens største reiseorganisasjon, Tui, skriver at fra og med 1. mai 2019 klimakompenserer de ferien din. De kompenserer klimagassutslipp fra sine egne fly, samt energikonsumet ved hotellene sine.

«Velger du å fly med Tui Fly Nordic eller Tui Airways, som for eksempel tar deg til Mexico i vinter, vil også flyreisen din bli klimakompensert», står det videre.

Her bør du merke deg at det kun er Tuis egne fly som blir klimakompensert på de reisendes vegne. I sommer har de flydd egne maskinen til flere destinasjoner, eksempelvis Kreta, Rhodos og Kypros. Men, i vinter er det hovedsakelig noen av langdistanseflyvningene deres som flys med deres egne fly, ifølge kommunikasjonssjef Nora Aspengren i Tui Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer