Reise til utlandet 2021

Lokker turister med penger

Populær feriedestinasjon forsøker nye løsninger for å få fart på turismen i landet.

FERIE: Dette sier Erna Solberg om mulighetene for utenlandsreiser i sommer. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Flere populære turistdestinasjoner i Europa rammes kraftig av reiserestriksjoner. Blant dem er Malta som nå forsøker å lokke til seg turister ved å tilby seg å utbetale penger til de reisende.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at maltesiske myndigheter planlegger å tilby utenlandske turister opp mot 200 euro, drøyt 2000 kroner, hvis de reiser til øylandet i sommer.

Betingelsene er at turen bestilles direkte gjennom et lokalt hotell og man tilbringer minst tre dager i landet.

Det uttalte Maltas turistminister, Clayton Bartolo, fredag og sa samtidig at landet planlegger å løfte de fleste coronarestriksjonene før 1. juni.

Så mye kan du få

Beløpet som utenlandske turister kan motta avhenger av type hotell. Dersom du bestiller hotell på et femstjerners hotell, vil maltesiske myndigheter utbetale 100 euro, som matches av hotellet og gir en total på 200 euro.

Ved bestilling på et firestjernershotell, vil reisende motta totalt 150 euro, og 100 euro ved opphold på et trestjerners, ifølge Bartolo, og summen øker med ytterligere 10 prosent hvis man bestiller opphold på den maltesiske øya Gozo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.