Reise til utlandet 2021

Lokker turister med penger

Populær feriedestinasjon forsøker nye løsninger for å få fart på turismen i landet.

FERIE: Dette sier Erna Solberg om mulighetene for utenlandsreiser i sommer. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Flere populære turistdestinasjoner i Europa rammes kraftig av reiserestriksjoner. Blant dem er Malta som nå forsøker å lokke til seg turister ved å tilby seg å utbetale penger til de reisende.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at maltesiske myndigheter planlegger å tilby utenlandske turister opp mot 200 euro, drøyt 2000 kroner, hvis de reiser til øylandet i sommer.

Betingelsene er at turen bestilles direkte gjennom et lokalt hotell og man tilbringer minst tre dager i landet.

Det uttalte Maltas turistminister, Clayton Bartolo, fredag og sa samtidig at landet planlegger å løfte de fleste coronarestriksjonene før 1. juni.

Så mye kan du få

Beløpet som utenlandske turister kan motta avhenger av type hotell. Dersom du bestiller hotell på et femstjerners hotell, vil maltesiske myndigheter utbetale 100 euro, som matches av hotellet og gir en total på 200 euro.

Ved bestilling på et firestjernershotell, vil reisende motta totalt 150 euro, og 100 euro ved opphold på et trestjerners, ifølge Bartolo, og summen øker med ytterligere 10 prosent hvis man bestiller opphold på den maltesiske øya Gozo.

Forrige uke skrev Times of Malta at øylandet har vaksinert rundt 70 prosent av den voksne befolkningen og at myndighetene forventer å ha tilbudt samtlige innbyggere vaksinering innen 15. august.

Per i dag er Malta rødt område og ikke unntatt de globale reiserådene til det norske utenriksdepaertementet. Altså vil en reise dit per i dag kreve innreisekarantene når du reiser hjem.

Dekker halve oppholdet

Også i Norge finner vi liknende løsninger for å friste mulige turister. I den lille fiskerikommunen Loppa i Finnmark tilbyr kommunen å ta halve ferieregningen hvis du reiser dit på ferie.

Loppa har 860 innbyggere.

Kommunen har satt av 750 000 kroner til å dekke halve ferieregningen for reisendes aktivitet og opphold, skriver VG. I en uttalelse til avisa, sier varaordfører Gøril Rydheim Henriksen, at den lille kommunen er avhengig av alle bedriftene de har.

– Vi har ikke råd til å miste noen av dem. Bedriftene betyr skattepenger inn, samt at vi nyter godt av at turister legger igjen penger på butikken, sier hun.

Kommunen skrev på sine nettsider 6. april at de ikke har hatt coronasmitte i kommunen i løpet av hele pandemien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer