Lokker veggedyr med egen avføring

Ny metode kan ta knekken på de blodsugende, ekle krypene.

HIMMELSK DUFT: Ekskrementene ser ut som små svarte prikker og veggedyrene elsker lukta ... Foto: HÅVARD ØYREHAGEN / FHI
HIMMELSK DUFT: Ekskrementene ser ut som små svarte prikker og veggedyrene elsker lukta ... Foto: HÅVARD ØYREHAGEN / FHI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Akkurat nå er New York på sitt verste når det gjelder veggedyr, og verken femstjerners-hoteller eller de mest eksklusive leilighetene har blitt spart. Krypene kan drikke syv ganger sin egen vekt i blod i løpet av en natt, og kan bli tre til fem ganger sin egen størrelse.

– De overfører ikke kjente sykdommer, men det er klart at det ikke er bra å ha en hær med smådyr som suger blod av deg. Det er skikkelig ekkelt og veggedyrene forsvinner ikke av seg selv. De stikker seg ofte bort under trepaneler i campinghytter, gjerne der hvor insektsmiddelet ikke kommer til, har Preben Ottesen, avdelingsdirektør ved avdeling for skadedyr, tidligere uttalt til DinSide.

Det er derfor de er så vanskelige å bli kvitt. Og tro heller ikke at veggedyrene sulter i hjel når det ikke er mennesker til stede. Veggedyr kan nemlig klare seg opp til et år uten å spise.

Les også: Økning av veggedyr i Norge

Liker lukten av sin egen avføring

Til og med profesjonelle aktører som skadedyrbekjempere har problemer med å spore dem opp.

Det har lenge vært et behov å få lokket veggedyrene fram i lyset, og den gåten ser nå ut til å være løst av hygieneeksperter, ifølge The Economist Veggedyr synes nemlig at lukten av sin egen avføring er helt uimotståelig, noe som helt klart er deres svakeste punkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer