Lommetyver gir penger til turister

Målet er å gjøre livet litt lysere for tyveriutsatte londonbesøkende.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det høres helt sprøtt ut, og det er det også. I disse dager går 20 tidligere lommetyver rundt ved Londons turistmagneter og sniker fem-, ti- og tjuepundsedler ned i lommer og vesker til turister.

Ut august vil de fortsette med dette, inntil totalt 100.000 pund, rundt en million kroner, er delt ut. Det skriver Daily Mail.

Det er bredbåndsleverandøren TalkTalk som står bak det merkelige stuntet. Grunnen er at de ønsker å gjøre dagen litt bedre for folk i disse finanskrisetider.

- Det føles bra å til en forandring gi noe tilbake, sa tidligere lommetyv Chris Fitch til Daily Mail.

- Hver gang jeg putter penger tilbake i lommen eller vesken til noen, føler jeg meg mindre skyldig for alle pengene jeg har stjålet tidligere.

Så, skal du til London nå i august, kan det hende du oppdager en ukjent pengeseddel i lommen. Da er det en av de tidligere lommetyvene som har vært på ferde.

Men - det er nok dessverre mer sannsynlig at du blir loppet. Det opplevde en av DinSides journalister selv sist han var i London. Lommetyver florerer, og de går særlig etter turistene. Pass på å lukke vesker og lignende, og hold øye med alle eiendeler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.