London er verdens dyreste by

Storbritannias hovedstad er den dyreste i verden, hvis du bare skal være i en by i 24 timer.

24 DYRE TIMER: Det koster flesk å være et døgn i London, ifølge TripAdvisor. OL får skylda. Foto: visitlondonimages/ britainonvi
24 DYRE TIMER: Det koster flesk å være et døgn i London, ifølge TripAdvisor. OL får skylda. Foto: visitlondonimages/ britainonvi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig ble London kåret til verdens dyreste by for 24 timers opphold av TripIndex. Undersøkelsen har vurdert kostnadene for et hotellrom, middag, drikke og drosje på severdigheter verden over.

Det er TripAdvisor som står bak undersøkelsen og de har sett på hva gjennomsnittskostnadene blir for to besøkende i London, som skal være i byen en kveld.

De har regnet ut at prisen for 24-timer i London blir 330,45 pund, som tilsvarer 3.100 norske kroner, ifølge Daily Mails reiseside.

TripAdvisor har konsentrert seg om sommermånedene; juni, juli og august.

Billig ferie? Bulgaria er billigst

OL gjør det dyrere

En av grunnene til at Londons hotellpriser er betraktelig høyere enn ellers, er selvsagt OL. Allerede i fjor vår skrev DinSide at hotellprisene ville stige i London i forbindelse med OL, som er 28. juli til 12. august.

Prisen for en natt på et 4-stjerners hotell i London er estimert til 230,39 pund, som tilsvarer 2.135 norske kroner.

Det er faktisk billigere å overnatte Oslo enn i London. Her koster det 140,11 pund (1.300 norske kroner) for en overnatting på 4-stjerners hotell. Med en kveld på byen koster det sammenlagt 319,62 pund, som tilsvarer 2.962 norske kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer