London for barn

Å tilbringe høstferien i London behøver ikke bare bety shopping med mamma og kjedelig sightseeing med pappa. DinSide viser hva London har å by på for barna.

Publisert
Sist oppdatert
Vart du skræmt no? Foto: Natural History Museum Foto: Natural History Museum
Vart du skræmt no? Foto: Natural History Museum Foto: Natural History Museum Vis mer


Tiåringen synes ikke det er spesielt gøy å halse rundt på Selfridges på jakt etter sko med mamma. Ikke er det spesielt kult å dra på British Museum med pappa heller. Det finnes grenser for hvor lenge det er stas å se på gamle krukker før det begynner å krible i kroppen.

Det finnes masse aktiviteter som passer for barn i London. Her får du forslag til spennende museer og severdigheter, butikker som må besøkes eller styres unna (alt etter hvor mye lommepenger poden har fått til turen), og hvilke restauranter som gir opplevelser barna husker lenger enn det tar før maten om en time eller to...

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Skroll ned for mer.

Morsomme museer og severdigheter

Det hadde jo vært litt ålreit hvis barna faktisk lærte noe av Londonturen også, da. Og så gir det kanskje mamma litt bedre samvittighet for all shoppingen. Da kom det liksom noe godt ut av turen likevel.

Natural History Museum
Museet for den som er interessert i alt som har med dyr og natur å gjøre. Museet er kjempestort og inneholder alt fra forhistoriske dinosaurer til 22 millioner (!) forskjellige dyr på sprit. For tiden går utstillingen T-Rex: The Killer Question som spør om tyrannosaurusen virkelig var en drapsmaskin, eller om den var et åtseldyr, slik en forsker nylig hevdet.

Norske Annika Mørch jobber med museets utstillinger som blir sendt rundt over hele verden. Her gir hun gode grunner til å besøke museet i høstferien:

- Det barna husker best etter et besøk hos oss er gjerne jordskjelvmaskinen, den gigantiske blåhvalen, de ”levende” robotiske dinosaurene og det enorme dinosaurskjelettet som møter deg ved inngangen. Dessuten ble Natural History Museum kåret til ”Large Visitor Attraction of the Year” av London Tourism Awards i år.

Ellers avslører Annika at oktoberprogrammet inneholder aktiviteter som å utforske naturobjekt og lete etter bevis for kjente teser, akkurat som en vitenskapsmann, eksperimentere med collage, trykk, 3-D og arkitekturtegning i museets tegnekonkurranse og møte noen av museets 300 vitenskapsmenn på opptaket av Darwin Centre Live. Gå til www.nhm.ac.uk for mer informasjon.

 • Se bildene av T-Rex
 • Adresse: Cromwell Road
  Åpningstider: 10.00-17.50 (11.00-17.50 søndag)
  Nærmeste tube: South Kensington

  Kø til London Eye. Foto: Stine Okkelmo
  Kø til London Eye. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


  Science Museum
  Science Museum viser fremskrittene forskning, teknologi og medisin har hatt siden 1700-tallet. De to utstillingene om Ringenes Herre filmen og Titanic er veldig populære. Ringenes Herre utstillingen viser hvordan filmene ble laget, hvilke spesialeffekter som ble brukt og hvordan kostymene ble skapt. Titanic utstillingen forteller historien, viser deg gjenstander som er hentet opp fra vraket, og forklarer hvilken teknologi som ble brukt for å hente dem opp. Det koster £10 (cirka 120 kr) for voksne og £7 (cirka 85 kr) å komme inn på hver av disse utstillingene. Det har blitt solgt hele 14.000 forhåndsbilletter, så her må du også bestille på forhånd for å komme inn. Det gjøres enten via websiden www.sciencemuseum.org.uk eller ved å ringe 0870 870 4868.

  Adresse: Exhibition Road
  Åpningstider: 10.00-18.00 alle dager
  Nærmeste tube: South Kensington

  London Dungeon
  Grøss og gru nede i kjelleren som med sterke virkemidler forteller hva som skjedde under svartedauden, i torturkamrene, da Jack the Ripper herjet og da hele London brant ned under The Great Fire. Ikke noe for skvetne mennesker. Skumle dauinger hopper fram fra mørket for å skremme livet av deg. Sjekk websiden www.thedungeons.com for en smakebit.

  Adresse: 28-34 Tooley Street
  Åpningstider: 10.00-17.30 alle dager
  Nærmeste tube: London Bridge

  Maddame Tussauds
  Du kommer ikke utenom denne hvis du har med deg barn til London. De livaktige voksfigurene av all verdens kjente politikere, konger, legender og artister er mektig populære, og forvent lange køer. Det nyeste er en Pop Idol scene hvor besøkende kan synge en sang for det fryktede panelet i britenes orginale konsept. Synes du Ole i Dole var slem? Da har du ikke møtt Simon Cowell. ”Du har akkurat funnet opp en ny form for tortur.” Billettene er ganske dyre, men prisene varierer etter hvilken dag du besøker. Helgene er dyrest. På en mandag koster billetten f.eks. £22 (cirka 260 kr) for voksne og £16 (cirka 190 kr) for barn. Denne billetten gjelder både Madame Tussauds, skrekkammeret og naboen London Planetarium, hvor du får en tur ut i verdensrommet og lærer om stjernene og universet. Hvis du dropper skrekkammeret er billetten billigere. Det finnes også familiebilletter. Billetter kan bestilles på websiden www.madame-tussauds.com eller på telefon 0870 400 3000.

  Adresse: Marylebone Road
  Åpningstider: 9.00-17.30 (9.00-18.00 i helgen)
  Nærmeste tube: Baker Street

  London Aquarium
  Akvariumet inneholder skapninger fra alle verdenshav, bl.a. en kjempetank med hai og havrokker. Ellers mange småakvarier med eksotiske fisker fra tropiske klimaer. Bortsett fra haiene er det morsomste kanskje det grunne bassenget fullt av flyndrer. Prøv å stikke hånden nedi vannet. Flyndrene er utrolig kosete, og kommer gjerne opp til vannflaten for å kiles litt på magen. Jeg tror ikke de vet at de vanligvis blir til middagsmat. Billetter koster £8.75 (cirka 100 kr) for voksne og £5.25 (cirka 65 kr) for barn. Du kan bestille via websiden www.londonaquarium.co.uk eller på telefon 020 7967 8007

  Adresse: Belvedere Road
  Åpningstider: 10.00-18.00 alle dager
  Nærmeste tube: Waterloo eller Westminster

  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  Toy Museum
  På dette lille museet kan du se hva slags leker barn lekte med før. De fleste er fra de siste 200 årene, men det finnes også noen riktige gamlinger, f.eks. en leiremus fra Egypt som er over 4.000 år gammel! Ellers er det dukker, teddybjørner, leketog og mye annet. Dukkehus fra forskjellige tider viser hva som var populært av dekor og interiør i ordentlige hus. Billetter koster £3 (cirka 40 kr) for voksne og £1.50 (cirka 20 kr) for barn.

  Adresse: 1 Scala Street
  Åpningstider: 10.00-17.00 man-lør
  Nærmeste tube: Goodge Street

  Big Ben kan imponere kortvokste turister. Foto: Stine Okkelmo
  Big Ben kan imponere kortvokste turister. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


  Andre severdigheter verdt å få med seg er selvfølgelig Big Ben, Tower of London med kråkene og kronjuvelene og Changing of Guards (vaktskiftet) foran Buckingham Palace hver dag kl. 11 (10 på søndager). London Eye tar en halvtime rundt og gir flott utsikt til London sentrum. Glasskuplene gir deg nesten en følelse av å være i lufta, og har du litt høydeskrekk kan dette bli en litt kvalmende oplevelse. I Covent Garden holder gatekunstnere daglige oppvisninger til glede for tilskuerne. Akkurat nå driver også gærningen David Blaine og sulter seg i en glassboks som henger i luften ved Tower Bridge. Han har vært der i 15 dager uten annet enn vann, og skal holde ut 29 dager til. Sikkert gøy å dra ned og slafse i seg en svær softis rett under nesa på ham!

  Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer