London i 320 gigapiksler

Enormt 360-gradersbilde av den engelske hovedstaden.

320 gigapiksler: Dette bildet av London kan du zoome inn i med imponerende detaljer.
320 gigapiksler: Dette bildet av London kan du zoome inn i med imponerende detaljer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du skulle skrive ut verdens største 360-graders panoramabilde i normal fotokvalitet, ville utskriften ha målt 98x24 meter.

Med 320 gigapiksler er bildet tatt fra BT Tower i London verdens største i sitt slag og lar deg zoome inn med vanvittige detaljer. Den gamle rekorden på 80 megapiksler ble med andre ord knust.

Også mange norske byer er fotografert med høy oppløsning, og vi har tidligere omtalt fotograf Eirik Urke, som har knipset en god håndfull norske byer på lignende måte.

Les saken: Oslo i 27 gigapiksler

Som utstyr på London-bildet ble det brukt fire Canon EOS 7D-kameraer med hvert sitt EF 400mm f/2,8 IS II USM-objektiv påmontert 2x-telekonvertere. Til sammen har 360cities tatt 48.640 bilder av London for deretter å sy det sammen til ett panoramabilde. Denne sammensyingen tok ukesvis på en kraftig datamaskin, og resultatet kan du og jeg nyte i nettleseren.

Det er forbausende hvor mye du kan zoome inn og fortsatt få godt med detaljer. Mennesker og bilskilt kan lett identifiseres i hele byen, og om du finner noe spennende, er det fullt mulig å dele URL-en til akkurat ditt utsnitt.

Under er noe av det vi fant på vår jakt rundt i London-bildet:

Detaljnivået er imponerende. Her er vi i en leilighet der man kan se merket på laptopen.
Detaljnivået er imponerende. Her er vi i en leilighet der man kan se merket på laptopen. Vis mer


Enkelte steder har lappingen av bilder gjort at halve gjenstander forsvinner.
Enkelte steder har lappingen av bilder gjort at halve gjenstander forsvinner. Vis mer


…og her har det gått ordentlig galt.
…og her har det gått ordentlig galt. Vis mer


Prøv selv på BT Tower 360 Panorama. Finner du noe spennende, kan du dra den rosa nåla inn i bildet og dele med andre enten på epost eller via sosiale nettverk.

SAMLESIDE:

London

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer