London-New York på 18 uker

Pris: 50.000 kroner ...

London-New York på 18 uker
Publisert
Sist oppdatert

Denne bussturen er ikke for deg som kun ser på reisen som en transportetappe. 18 uker regner bussen å bruke på den 22.500 kilometer lange reisen. Pris: 4.950 pund, eller 50.171 norske kroner.

18 uker, 13 land ...

Det er det busselskapet OzBus, med base i London og Sydney, som har satt den ubeskjedne reisen på programmet. Selskapet har imidlertid erfaring med lengre bussreiser. I september 2007 startet de busstransport mellom London og Sydney. Dette er en reise på 24.150 kilometer, som tar 12 uker.

Les mer om London-Sydney-ruten i denne artikkelen.

London-New York-turen er altså hakket hvassere enn Australia-ruten. I løpet av de 18 ukene som det vil ta fra London til The Apple, vil bussen kjøre gjennom 13 land; fra London over Asia og Alaska og til New York. Dette er noen av stedene busspassasjerene vil få oppleve:

Den 18 uker lange turen fra London til New York er ingenting for de som plages av bilsyke... Foto: OzBus
Den 18 uker lange turen fra London til New York er ingenting for de som plages av bilsyke... Foto: OzBus Vis mer


London-Amstardam-Berlin-Polen/Warszawa-Minsk-Russland/Moskva/Uralfjellene-Kazakhstan-Kina/Keijing-Russland-Alaska-Kanada-USA/New York.

Første tur går 29. mars 2009, og skal være fremme i New York 2. august. Det er også satt opp en avgang 26. juli 2009, med ankomst 29. november.

Frokost inkludert

Det meste er inkludert i prisen, blant annet alle frokoster, middager når gruppen camper, inngang til alle nasjonalparker som de besøker som en grupppe, campingavgifter mm. Det som ikke er inkludert, er alt personlig forbruk, penger brukt på individuelle utflukter, mm.

Telt, sovepose etc. må medbringes, da camping må påberegnes som overnattingsform i en stor del av tilfellene. Men du må regne med å ta i et tak og hjelpe til med å sette opp campen, lage mat etc. Dette er altså ingen luksusreise med egen kokk om bord ...

- Stor etterspørsel

- Etterspørselen etter reiser mellom London og Sydney har vært såpass stor, at vi har besluttet å tilby enda en transkontinental bussreise,sier Ozbus-grunder Mark Creasey.

- Reisen er en miks mellom ekspedisjon og eventyr sammen med likesinnede. På disse turene må man også regne med at man støter på uventede utfordringer. Men nettopp derfor gjør man en reise, som ikke kun tar en til målet, men også lar en se utrolige byer, steder og plasser som man ellers kun hadde flydd over, mener Creasey.

Humpete Sydneytur

Den første Ozbussen som kjørte fra London til Sydney, hadde en ganske strabasiøs tur, og passasjerene om bord fikk oppleve blant annet at bussen brøt sammen. Dette fikk endel publisitet i britisk presse. Ifølge et intervju med Mark Creasey i den britiske avisen Guardian, så var alt mye lettere for bussavgangen en uke etter. Så om det frister å ta bussen fra London til New York, kan det kanskje være en idé å stå over jomfruturen og heller satse på avgang nummer to ...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer