London til New York på 45 minutter

Kan skje innen 2015.

Etter planen skal romfartøyet (se bilde) til Virgin Galactic transportere romturister allerede i 2009, mens i 2015 vil man kunne fly til en del av kloden til en annen via verdensrommet, mener ekspert. Illustrasjonsfoto: Virgin Galactic
Etter planen skal romfartøyet (se bilde) til Virgin Galactic transportere romturister allerede i 2009, mens i 2015 vil man kunne fly til en del av kloden til en annen via verdensrommet, mener ekspert. Illustrasjonsfoto: Virgin Galactic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innen 2015 vil passasjerer kunne fly via verdensrommet fra London til New York på 45 minutter, mener eksperter. Dette vil også si at vi vil kunne fly fra London til Sydney på to og en halv time, skriver den britiske avisen The Telegraph.

Vil ta av

Forsker Walter Peeters fra International Space University sier at det som man tidligere har sett på som science fiction, snart kommer til å bli virkelighet. Han er en av de som er overbevist at romturisme og såkalt "sub-orbital point to point travel" (SPTP) - sub-orbital punkt til punkt reiser – er en industri som snart kommer til å ta av.

Rikinger har allerede begynt å grave dypt i lommebøkene sine for å oppleve vektløshet i rommet med Virgin Galactics romfartøy. Prislappen på en liten tur er på 200.000 dollar (cirka 1,3 millioner kroner) og flygninger vil starte allerede i 2009.

Googlegründer blir romturist

Disse romturene vil bare være begynnelsen på det ultimate målet, nemlig å fly via verdensrommet for å komme seg fra en side av jordkloden til en annen på et par timer.

Dyr flytur

Men ifølge The Telegraph så vil det være langt fra billig å reise på denne måten. En ekspert tror det vil koste rundt en halv million norske kroner å reise på en rundtur til London, Tokyo og New York.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer