London tur-retur for kr 350?

Rekordlave priser, men er de tilgjengelige? Vi har sjekket Ryan Airs siste framstøt på lavprisfronten.

Publisert

Fram til midnatt torsdag denne uken skal du kunne bestille tur-retur billetter fra Torp Sandefjord til London Stanstead for kr 350. Slik låter i alle fall annonsen på Ryan Airs svenske nettsider. Prisrekord eller tullball? Vi forsøkte oss på en bestilling.

Ugler i mosen

Erfaringsmessig så pleier slike fantastiske tilbud å være rene reklamestunt og uten reelle virkninger for den reiselystne. Vi forsøkte oss fram med avreise tirsdag 7. november med hjemreise påfølgende lørdag. Tre ledige avganger, og prisen? 175 kroner hver vei. Slett ikke verst!

Går du imidlertid videre får du en litt annen pris. Det er fortsatt ledig på våre valgte avganger, men prisen har nå økt til kr 886! Ryan Air glemte selvfølgelig å opplyse at skatter og avgifter ikke var inkludert. Forbrukerombudet fattet tidligere i år et forbudsvedtak mot slik markedsføring.

- Enkelt og greit så skal samtlige skatter og avgifter oppgis som inkludert i prisen. Dette gjelder uansett om annonsering skjer på Internett eller i en avis, forteller rådgiver i Forbrukerombudet, Jo Gjedrem. Forbrukerombudet har forsøkt å stoppe slike annonseringer, men når annonseringen befinner seg på Ryan Airs nettsider fra en server i Irland blir det vanskelig å gripe inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer