Lønn underveis

Med arbeidslyst i sekken holder du deg på veien lenger. Vi viser deg hvordan du holder deg på veien lengst mulig.

Publisert
Sist oppdatert

- Innhøstningsarbeid var typisk da jeg var på reiser'n for 25 år siden. Jeg har plukket druer i Frankrike - i ukevis, faktisk - og også epler. Da jeg var i Hellas på 70-tallet hadde flere medreisere jobb som olivenplukkere. Så vidt jeg skjønte la man et teppe under oliventreet og ristet det med en spesiell maskin. Så falt olivenene ned. Jeg tror de tjente 4 kroner timen, forteller DinSides sjefredaktør fra sin ungdoms vår.

Druer og jordbær

Det er likevel ikke umulig å feriere som drue- eller fruktplukker den dag i dag. Aetat Utland bistår norske statsborgere med å finne arbeid i EØS-land.

- Fri flyt av mennesker er en del av EØS-avtalen. Dette vil i praksis si at en norsk statsborger kan dra til et hvilket som helst annet EØS-land og søke om arbeid. Han kan formalisere sitt opphold ved å møte opp hos de lokale politimyndigheter, sier Paul Asantcheeff ved Aetat Utland til DinSide Reise.

Asantcheeff sier at det finnes vel 500 eurokonsulenter i Europa som via en felles database informerer om arbeidsmulighetene i Europa.

Det finnes også andre aktører som formidler enkelt sesongbasert arbeid:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer