Lønner det seg å gå, eller ta T-banen?

Uvurderlig kart til London-turen viser deg hvor små avstandene virkelig er.

Lønner deg seg å hoppe på tuben eller kan du like godt gå? Smart kart viser vei! Foto: Colourbox.com
Lønner deg seg å hoppe på tuben eller kan du like godt gå? Smart kart viser vei! Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hånden opp den som har vært på storby-weekend i London, og hoppet på "tuben" fra Oxford Circus til Bond Street eller fra Leicester Square til Covent Garden.

Lenge til T-banen kommer? Smart kart lar deg følge alle vognenes bevegelse

T-banenettet, eller tuben om du vil, er en rimelig måte å komme seg rundt i storbyen på, og med et smart Oyster-card kommer du deg kjapt og rimelig fra A til B. Men det er slettes ikke alltid det lønner seg å ta T-banen.

SMART: Det er vanskelig å se på den lille versjonen, men de stiplede linjene viser deg hvor du heller kan ta beina fatt.
SMART: Det er vanskelig å se på den lille versjonen, men de stiplede linjene viser deg hvor du heller kan ta beina fatt. Vis mer


Triksene som gjør at du får mer ut av London-turen

Hvor det lønner seg å gå

Britiske Rod McLaren har sett nærmere på dette, og laget T-bane-kartet du ikke visste at du trengte, forteller det britiske magasinet Time Out.

Kartet er like enkelt som det er smart: Det er rett og slett et helt ordinært kart over undergrunnsnettet, med svarte stiplete linjer mellom de stasjonene som ligger mindre enn 500 meter fra hverandre. Dette er nemlig ikke alltid like lett å se på kartet - der avstanden mellom stasjonene ikke alltid indikerer reell avstand.

Hele det smarte kartet finner du her.

Ta for eksempel Padington og Lancaster gate, det er kun få kvartaler å gå, men på kartet ser det ut som om det er like langt som fra Green Park til Tottenham Court Road.

Innsidetips til London

Har du et Oyster Card, vil vi også anbefale å hoppe på bussen - så får du sett litt mens du reiser. Foto: Colourbox
Har du et Oyster Card, vil vi også anbefale å hoppe på bussen - så får du sett litt mens du reiser. Foto: Colourbox Vis mer


Kom deg rundt

London er en av nordmenns største storbyfavoritter, og topper listen over nordmenns storbyfavoritt, skal vi tro nylige pressemeldinger fra reiseaktører som Hotels.com, Expedia.no og Ticket.no.

Det er en stor by, og handler om langt mer enn det som befinner seg i triangelet mellom Oxford Street, Covent Garden og Leicester Square, så selv om det ikke alltid lønner seg å ta T-banen, anbefaler vi at du utstyrer deg selv med et Oyster card. Dette kortet kjøper du på undergrunnstasjonen, og fyller opp med ønsket beløp. Så er det bare å validere kortet når du går på banen eller bussen.

Du kan selvsagt også kjøpe reisekort som gjelder i enten en dag eller en uke, men da er det viktig at du passer på å få et kort som gjelder til alle prissonene. Skal du for eksempel ta T-banen til og fra Heathrow flyplass, bør du gå for et kort som dekker alle sonene.

Har du planer om å sove lenge, kan du også spare noen kroner på å velge et off-peak reisekort for en dag som gjelder fra halv ti om morgenen til halv fem morgenen dagen etter.

Planer om storbyshopping i vår? Her er Londons beste butikker!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer