Løssluppen pinsefeiring

Slipp rytmen fri og bli med på løssluppen karnevalsfeiring i København eller Berlin.

Publisert
Sist oppdatert

Løssluppen pinsefeiring

 1. Sjekk karnevalsbildene!


Det er duket for karnevalsstemning i både den danske og den tyske hovedstaden pinsehelgen. I København kan du hive deg med på den fargerike feiringen fra 6. til 8. juni, mens den berlinske feiringen strekker seg fra 6. til 9. juni.

Hete rytmer i København.
Foto: Cees Van Roeden/Wonderful Copenhagen Foto: Cees Van Roeden/Wonderful Copenhagen
Hete rytmer i København.
Foto: Cees Van Roeden/Wonderful Copenhagen Foto: Cees Van Roeden/Wonderful Copenhagen Vis mer

Skroll ned for å lese mer om karnevalsfeiringene. Klikk her for å se bilder fra de fargerike feiringene.


Dansk dans

Den københavnske karnevalsfeiringen faller sammen med fotballandskampen mellom Norge og Danmark, så her blir det garantert liv! Fotballkampen er i dag, lørdag, mens karnevalsfeiringen strekker seg til søndag.

Karnevalsfeiringen og alle aktivitetene foregår i Felledparken, i området mellom sjøen og Nørre Allé. Her blir det musikk fra 80 orkestre på tre dager, det blir teater, sirkus, parader og annen underholdning. Hvert år trekker karnevalet rundt 100.000 besøkende, men man venter et noe høyere besøkstall i år, etter som feiringen faller sammen med fotballandskampen.

Mye moro på karneval i Berlin.
Foto: Anna Neumann/Karneval Berlin Foto: Anna Neumann/Karneval Berlin
Mye moro på karneval i Berlin.
Foto: Anna Neumann/Karneval Berlin Foto: Anna Neumann/Karneval Berlin Vis mer


Kultur i Berlin

Det berlinske karnevalet kaller seg "kulturkarneval". Ideen er at karnevalet skal reflektere det etniske mangfoldet som har vokst fram i Berlin, etter som 440.000 immigranter fra 180 land har slått seg ned i den tyske hovedstaden. I karnevalsparadene vil du få høre musikk og se kostymer og dans fra 80 land. Og publikumstallet i Berlin er imponerende: 1,3 millioner mennesker kom for å overvære karnevalshelgen i 2002, et antall som får karnevalsfeiringen i København til å fremstå som en mygg i forhold.
Karnevalets største attraksjon er karnevalsparaden 1. pinsedag; da spiller og danser 105 band og 4.200 paradedeltakere fra 80 land seg gjennom Kreuzberg, som er Berlins mest internasjonale bydel.

 • Klikk her for å se de heftige karnevalsbildene.
 • Eksterne lenker:

 • Karneval i København
 • Karneval i Berlin

 • Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer