Løssluppen pinsefeiring

Slipp rytmen fri og bli med på løssluppen karnevalsfeiring i København eller Berlin.

Publisert
Sist oppdatert

Det er duket for karnevalsstemning i både den danske og den tyske hovedstaden pinsehelgen. I København kan du hive deg med på den fargerike feiringen fra 6. til 8. juni, mens den berlinske feiringen strekker seg fra 6. til 9. juni.

Skroll ned for å lese mer om karnevalsfeiringene. Klikk her for å se bilder fra de fargerike feiringene.

Dansk dans

Den københavnske karnevalsfeiringen faller sammen med fotballandskampen mellom Norge og Danmark, så her blir det garantert liv! Fotballkampen er i dag, lørdag, mens karnevalsfeiringen strekker seg til søndag.

Karnevalsfeiringen og alle aktivitetene foregår i Felledparken, i området mellom sjøen og Nørre Allé. Her blir det musikk fra 80 orkestre på tre dager, det blir teater, sirkus, parader og annen underholdning. Hvert år trekker karnevalet rundt 100.000 besøkende, men man venter et noe høyere besøkstall i år, etter som feiringen faller sammen med fotballandskampen.

Kultur i Berlin

Det berlinske karnevalet kaller seg "kulturkarneval". Ideen er at karnevalet skal reflektere det etniske mangfoldet som har vokst fram i Berlin, etter som 440.000 immigranter fra 180 land har slått seg ned i den tyske hovedstaden. I karnevalsparadene vil du få høre musikk og se kostymer og dans fra 80 land. Og publikumstallet i Berlin er imponerende: 1,3 millioner mennesker kom for å overvære karnevalshelgen i 2002, et antall som får karnevalsfeiringen i København til å fremstå som en mygg i forhold. Karnevalets største attraksjon er karnevalsparaden 1. pinsedag; da spiller og danser 105 band og 4.200 paradedeltakere fra 80 land seg gjennom Kreuzberg, som er Berlins mest internasjonale bydel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer