Wi-Fi på tog

Lover raskere nett for togreisende

I høst får togene 4G-oppgraderinger – så raskt kan du forvente deg.

RASKERE NETT: I høst kan du surfe raskere på Internett på flere togstrekninger i Norge. Foto: Mariia Korneeva/Shutterstock/NTB scanpix
RASKERE NETT: I høst kan du surfe raskere på Internett på flere togstrekninger i Norge. Foto: Mariia Korneeva/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lei av treg trafikk på nettet om bord på toget? Nå inngår Norske tog en kontrakt om anskaffelse 4G mobilforsterkere som skal gi høyere hastigheter på det trådløse nettverket på toget.

– Dette er forbedring som passasjerene vil merke. Om dekningen på utsiden av toget er tilstrekkelig vil det være mulig å streame video og bruke nettet til jobb og underholdning. Med denne tekniske løsningen ligger vi an til å få den beste dekningen på tog i verden, sier administrerende direktør i Norske tog, Øystein Risan, i en pressemelding.

Gjennom august har Norske tog testet den nye løsningen på Flirt-tog, og den største fordelen med denne løsningen er at den skal gi mer stabil datakapasitet for reisende. Spesielt i områder med svake signalforhold vil datahastigheten bli bedre, lover selskapet i en pressemelding.

Starter arbeidet i høst

– Nordmenn er i verdenstoppen i bruk av smarttelefon og mobildata, og er vant til å ha internett med seg i lomma. Folk forventer stabilt internett og tilgang på digitale tjenester også på toget. Bedre dekning gjør det mer attraktivt å reise med tog. Det har vært høyt prioritert fra Norske tog å finne frem til den aller beste teknologien. De nye 4G mobilforsterkerne vil gradvis gi forbedringer allerede fra høsten 2019. Norske tog sitt langsiktige mål er stabilt 5mbit/s for alle passasjerer, sier Risan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer