Pakkereise til syden

Lover værgaranti

Du får pengene tilbake hvis regnet kommer.

PENGENE TILBAKE: Hvis ferien til Barcelona regner bort er det greit å kunne få pengene tilbake. Photo by Andy Lauwers/REX/Scanpix
PENGENE TILBAKE: Hvis ferien til Barcelona regner bort er det greit å kunne få pengene tilbake. Photo by Andy Lauwers/REX/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Været spiller alltid en stor rolle når nordmenn skal velge feriemål i Syden for sommeren. Og desto større er skuffelsen hvis ferien blir ødelagt av regnvær.

Mange har kanskje drømt om en værgaranti. Og nå kommer den.

FRYST MAT: Mat man legger i fryseren kan ofte bli liggende lenge. Men hvor lenge kan matvarene egentlig ligge i fryseren, og kan man fryse ned en vare to ganger? Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks Vis mer

Det er reisearrangøren TUI som er først ut i Norden med en slik tjeneste. Ikke fordi de kan love finvær, men de gir deg pengene tilbake dersom det regner.

TUI lanserer ordningen først i Sverige, men i løpet av høsten og vinteren skal tilbudet også innføres for norske gjester, bekrefter TUI overfor DinSide.

Pengene tilbake

Gjestene får mulighet til å forsikre seg mot at regnværet skal stikke av med kostbare feriedager. Og hvis det blir regnvær får du pengene tilbake.

Værgarantien lanseres i samarbeid med tek-selskapet Sensible Weather.

Du kan legge til værgaranti, når du bestiller reisen din. Kostnaden beregnes ut ifra værprognosen der hotellet ditt ligger.

Sier værprognosen at det skal komme 1,5 millimeter nedbør per time eller mer, i minst to timer, aktiveres garantien automatisk, og du får tilbake penger samme dag.

Reisens totalkostnad avgjør hvor mye penger du får igjen. Tanken bak er at det skal være enklest mulig å få penger refundert gjennom værgarantien.

­- Vi kan selvsagt ikke kontrollere været på reisemålene våre, men værgarantien betyr at gjestene våre ikke får ferien ødelagt av regn. Kompensasjonen utbetales samme dag, noe som betyr at man kan bruke pengene på andre aktiviteter som for eksempel museumsbesøk eller shopping, sier Tommy Serban, kommersiell direktør hos TUI i Norden.

Hell i uhell

Værgarantien lanseres i Sverige i oktober og blir tilgjengelig som et alternativ for kunder som bestiller en pakkereise med TUI til utvalgte reisemål.

Den skal lanseres fortløpende også i resten av TUI i Norden.

- Jeg har faktisk hatt en del uflaks med været på ferie, så det er moro at vi kan tilby et plaster på såret til gjestene våre, hvis det skulle skje.

Man kan ha uflaks, selv på det mest solsikre reisemålet, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen til DinSide.

Har du et tips om charterferier?

Har du et tips om charterferier?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om charterferier og ønsker å fortelle din historie på Norges største forbrukernettsted DinSide.no? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer