Luftens fengselsceller

HELT PÅ SKRÅ: Fjern soningskøene. Send de straffedømte med lavprisfly mellom Moskva og Petropavlovsk-Kamchatskly. Straffemetoden vil virke preventivt og oppfylle samfunnets behov for å straffe forbrytelser.

Inga Holst, journalist i DinSide. Foto: Andres Angeles
Inga Holst, journalist i DinSide. Foto: Andres Angeles Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR: Det er lenge siden gapestokken og andre torturinstrumenter har blitt brukt for å straffe forbrytere her til lands. Nå har man gått over til mer avanserte metoder som isolering i fengsel. Det har likevel vært innspill i media den siste tiden som priser den kortvarige fysiske straffens fortreffelighet i forhold til den langvarige psykiske torturen fengselsopphold kan medføre. DinSide slutter seg ideen, alt bør prøves. Men vi mener at piskeslag og lignende med fordel kan byttes ut med en mer moderne metode: lavprisfly eller langdistanseflygninger med flyselskaper som har sparket minst 25 prosent av de ansatte de siste fem årene, og samtidig trykket inn flere ekstra seterader i flykroppen.

Etter å ha fløyet interkontinentalt med flyselskaper hvis sparekniver brukes til både avskjedigelse og sushi, har vi landet med isjias, influensa, hovne ben, jetlag, vann i knærne, air rage (forstyrret oppførsel som følge av stress. Kan medføre fare for flyselskapets ansatte og/eller medpassasjerer. Særlig for 2,10 meter høye og 140 kilo tunge Günter, som velter seg over armlenene, og hans sjokoladespeedede sønn, Phillip), bakrus (et forsøk på å glemme hvor vi er mens vi er ombord) og akutt økonomiklassesyndrom (livsfarlige blodpropper som dannes i kropper som sitter for trangt og beveger seg for lite). Vi er overbevist om at flygninger, enten på lavprisselskapenes strekninger eller på ukurante interkontinentale ruter, vil virke preventivt og også oppfylle samfunnets behov for å straffe forbrytere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer