Lufthansa og BA på svensk svarteliste

British Airways bør betale forbruker 31.000 kroner, ifølge den svenske klagenemnda.

AVSLÅR FIRE AVGJØRELSER: Luftansa kommer på den svenske svartelista på grunn av fire avgjørelser de ikke ønsker å rette seg etter. Foto: Arpingstone
AVSLÅR FIRE AVGJØRELSER: Luftansa kommer på den svenske svartelista på grunn av fire avgjørelser de ikke ønsker å rette seg etter. Foto: Arpingstone Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flypassasjerer i Europa har felles rettigheter ved forsinkelser, innstillinger eller nektet ombordstigning.

Får man ikke det man har krav på, skal man klage til flyselskapet. Avviser de klagen, er det Flyklagenemnda som behandler passasjerklager her til lands.

I Sverige går de hakket mer drastisk til verks, og svartelister selskap som ikke retter seg etter klagenemndas avgjørelser. På deres ferske oppdatering er det blant annet flyselskapene Lufthansa og British Airways som blir pekt ut som gjengangere på svartelisten.

Bør betale tilbake 31.000 kroner

Lufthansa havner på svartelisten for ikke å ville rette seg etter fire anbefalinger fra nemnda. I de fire tilfellene blir de anbefalt å betale tilbake mellom 600 og 1.000 euro til klagerne.

For Lufthansas del gjaldt klagene forsinkelser, nektet ombordstigning og innstilt flyvning.

British Airways blir svartelistet på grunn av to flyinnstillinger, der klagerne selv måtte betale for nye flybilletter for å komme seg avgårde.

I disse to tilfellene anbefaler den svenske reklamasjonsnemnda at British Airways erstatter de nye flybillettene med 9.300 kroner i det ene tilfellet, og hele 31.410 kroner i det andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer