Lufthansa på svensk svarteliste

Har flest anmerkninger av flyselskapene.

Det tyske flyselskapet Lufthansa er selskapet med flest tilfeller på den svenske svartelisten. Foto: Lufthansa
Det tyske flyselskapet Lufthansa er selskapet med flest tilfeller på den svenske svartelisten. Foto: Lufthansa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skulle flyet ditt bli forsinket eller kansellert, har du en rekke rettigheter som flypassasjer. Men det er ikke alle flyselskapene som erstatter utgiftene dine fullt ut.

En fersk oppdatering av den svenske svartelisten utarbeidet av forbrukermagasinet Råd&Rön, viser at Lufthansa er flyselskapet som i flest tilfeller ikke gir flypassasjerene det den svenske, allmenne reklamasjonsnemnden mener passasjerene har krav på.

Begrensede erstatninger

Det tyske flyselskapet Lufthansa står oppført med hele 23 saker på den oppdaterte svartelisten. Dermed har de flere tilfeller enn Ryanair, som ofte blir trukket fram som syndebukk i forhold til kundebehandling. Ryanair har 14 tilfeller på listen denne gangen.

Det er selskaper som ikke har tatt avgjørelser i den allmenne reklamasjonsnemnda til følge, og ikke erstattet ekstrautgifter for passasjerene i forbindelse med forsinkede og innstilte fly, som havner på svartelisten. I Norge er det Transportklagenemnda som behandler tilsvarende klager fra flypassasjerene.

I Lufthansas tilfelle er det snakk om ekstrautgifter på mellom 2.700 og 32.000 svenske kroner, som flyselskapet altså ikke vil erstatte fullt ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer