Luftige dansesprell i Oslo

I dag åpner den første internasjonale samtidsdansfestivalen i Oslo, men den gjeveste premiereforestillingen med det amerikanske dansekompaniet Merce Cunningham kommer først til Norge lørdag den 29. september.

Luftige dansesprell i Oslo
Publisert
Sist oppdatert

Det er den ferske stiftelsen CODA som har spikret det ti dager lange programmet med åpning den 24. september og avslutning den 4. oktober. Flere anerkjente dansekompanier fra inn- og utland kommer til Oslo, og det blir forestillinger, foredrag og undervisning over hele byen i festivalperioden.

- Det store høydepunktet er Merce Cunninghams Dance Companys besøk. Merce Cunningham er 83 år gammel og regnes som en legende og en stor mester innen den moderne dansen. Det er en stor begivenhet at han nå kommer til Norge hvor han aldri før har vært, sier festivaldirektør Susanne Svenseid til DinSide Reise.

Dans – og mer enn det

CODA har lagt forestillinger til Black Box, Nasjonalteatret, Det
norske teatret, Kulturkirken Jacob, Konserthuset, Stenersenmuseet og til Blå.

- Men det blir også rom for andre uttrykk under festivalen, skryter festivaldirektør Svenseid. – På Stenersensmuseet blir det foto og musikk hvor temaet er Merce Cunningham Dance Company - Past and Present, og i krypten på Kulturkirken Jacob blir det videoinstallasjon med den britiske fotografen David Buckland.

CODA vil også ha med seg ungdom:

- Dans er et språk som barn bruker og som de kan. Vi gir kurs i breakdance og improvisasjon og det er et flott tilbud, sier Sveinseid entusiastisk.

CODA – Contemporary dance festival Oslo Norway – er ny stiftelse hvis mål er å styrke samtidsdansen.

Ekstern lenke:
CODA

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer