Luftmadrass og frokost

Luftmadrass og frokost er den nye konkurrenten til sofasurfing ...

Lei bort sofaen din - tjen penger!  Foto: Colourbox
Lei bort sofaen din - tjen penger! Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

AirBed & Breakfast heter det nye skuddet på reis-billig-stammen. I motsetning til sofasurfing, eller couchsurfing, som er gratis, må du regne med å betale om du bestiller overnatting gjennom luftmadrass og frokost ... og ikke er det sikkert at du får hverken sove på luftmadrass eller spise frokost ...

Les også: Sofasurfere på tur

Sofasurfing brer om seg, og nettsiden Couch Surfing har fått over 430.000 medlemmer, fra hele verden. Sofasurfesiden startet opp i januar 2004, og på de drøye fore årene som den har bestått, har de fått medlemmer fra hele 224 land.

Lei, eller lei ut ...

Her har selvsagt den nye aktøren på markedet, AirBed & Breakfast, en utfordring. Ikke er de gratis, og ikke har de like stor medlemsmasse. Men allerede har du muligheten til å velge overnatting i 286 byer i 39 land. Hovedvekten av overnattingsmulighetene er i USA, men her er også steder både i Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Danmark og Sverige. De ønsker å være et billig og mer givende alternativ til hoteller. Og du som har et rom eller en luftmadrass ekstra, har muligheten til å tjene penger på å leie det ut gjennom denne tjenesten.

Luftmadrass eller frokost?

Husvertene legger selv inn detaljer rundt hva slags overnatting de kan tilby; det kan være luftmadrass, seng, sofa, eller hva det måtte være ... dette kan du se detaljer om i profilen til husvertene. I motsetning til hva navnet på organisasjonen skulle tilsi, er du altså ikke garantert å sove på luftmadrass, og du er heller ikke garantert frokost ... men som bakmennene bak AirBed & Breakfast skriver på sidene, så er det selvsagt hyggelig om du legger frem ei brødskive, og lager du en panseromelett, er du nesten garantert bra omtale på nettsiden. Og bra omtale avler vel flere gjester ... som i sin tur avler mer penger ...

Overnatting i London for en 50-lapp?

Husvertene bestemmer selv prisen på overnattingen, og du betaler på forhånd via nettsiden. Nettsiden tar et gebyr for videreformidling av kontakten. Når det er sagt, så er det ikke veldig mye du må betale for overnatting via luftmadrass-siden. I London finner vi eksempelvis overnatting til 10 dollar natten, eller 53 norske kroner. Dette er for å sove på en sofa i husvertens leilighet. Men her er også muligheter for å leie hele leiligheter - i London finner vi eksempelvis en leilighet med fem sengeplasser til leie for 168 dollar natten, eller 898 norske kroner.

Les også: Her bor du gratis i ferien

På nett: airbedandbreakfast.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer