Luksus og ekstravaganse i Barcelona

David Beckham, Kate Moss og kongelige høyheter vet å vise seg frem i den glamorøse verdensbyen. Med DinSides jetset-adresseliste er mulighetene store for at også du kan flanere side om side med jetset-folket i vår.

Publisert
Sist oppdatert
Naomi Campbell sverger til Hotel Arts i Barcelona.
Foto: Fashion-cafe.com
Naomi Campbell sverger til Hotel Arts i Barcelona.
Foto: Fashion-cafe.com Vis mer

Luksus og ekstravaganse i Barcelona

  1. Barcelonas mest glamorøse adresseliste


Barcelona trakk til seg hele 3,5 millioner turister i fjor og nærmere 50.000 av disse var norske. Dette er 14 prosent flere besøkende enn det forgående året.

- Barcelona arrangerer jevnlig store kongresser og andre viktige arrangementer. De er også svært flinke til å markedsføre seg selv, opplyser Trine Pedersen, markedsansvarlig ved den spanske ambassades turiststavdeling. - I år er det for eksempel designens og sportens år, og til neste år er det kulturens år. Da markeres det samtidig at det er 100 år siden Salvador Dalí ble født.

Skroll ned for mer.

Men det er ikke bare naboen din som valfarter til Barcelona og Katalonia. Også kjente skuespillere, musikere, modeller, fotballspillere og kongelige viser seg frem på avenyer, luksusrestauranter og flashy hoteller. Synes du alminnelige barcelonesere blir for trivielle og Ramblas folkeliv er helt harry, har vi insiderguiden for deg som vil mingle med de virkelig store navnene på storbyferien.

    Barcelonas mest glamorøse adresseliste

Fotballstjerner

Hotel Majestic er Champion League-spillernes hotell.
Foto: Inga Ragnhild Holst Foto: Inga Holst
Hotel Majestic er Champion League-spillernes hotell.
Foto: Inga Ragnhild Holst Foto: Inga Holst Vis merDen som har ambisjoner om å bli fotballfrue - eller bare har et ønske om å få et glimt av en knallkjekk fotballspiller - tar inn på Hotel Majestic. Det er nemlig det hotellet Champion League-spillerne sover på når de gjester byen i forbindelse med kamper. Her har blant andre kjekkasene David Beckham, John Carew, Ronaldo og Roberto Carlos hvilt ut.
Barça-spillerne trimmer kroppene sine i treningsstudioet i kjelleren på Hotel Rey Juan Carlos. Ifølge den spanske ambassades turistkontor var det en arabisk oljesjeik som reiste skyskraperen under påskudd av å ha et sted a bo under sine Barcelona-besøk. Det ryktes at han gjerne kastet ut betalende gjester som bodde i hans toppsuite dersom han selv plutselig ønsket å benytte suiten. Barça-spillerne går gjerne på byen og flere er observert på nattklubbene Fuse i Eixample. Men det er ikke bare snobbete Eixample som gjelder for Barça-spillerne; den dødlig kjekke Patrick Kluivert er nemlig observert på Salsitas i den adskillig tøffere bydelen Raval.

Store kamper spilles på Barças hjemmebane Camp Nou i Barcelona. Her er det muligheter for å leie både konferansesaler og VIP-rom. Prisene for en VIP-suite starter på 1.900 euro p.t. 14.681 kroner) og inkluderer drinker, en matbit, parkering, Barça-magasinet og en vertinne. Den dyreste VIP-suiten koster 2.800 euro. VIP-tribunen er et distingvert sted for både å overvære fotballkamper og for å overvåke kjendiser. Visste du forresten at Camp Nou har hatt besøk av Bruce Springsteen, Micael Jackson, Julio Iglesias og paven?

Kongelige

Prinsen av Asturias, Don Felipe de Borbón y Grecia, har selvsagt en residens i Barcelona.
Foto: Casareal.es
Prinsen av Asturias, Don Felipe de Borbón y Grecia, har selvsagt en residens i Barcelona.
Foto: Casareal.es Vis mer


Palcio Real i bydelen Sarría er kongefamiliens residens i Barcelona. Her avholder de offisielle møter og utfører sine representasjonsoppgaver. Det sies at barcelonerne setter sin ære i være uinteressert i kongefamiliens gjøren og laden, og de kongelige skal følgelig betrakte Barcelona som et fristed; stadig vekk observeres de ute blant folk flest på havnen eller på ekslusive restauranter, og uten at det medfører videre oppstuss. I arkitektens Antoni Gaudís Casa Batlló på Passeig de Gràcia bor nære slektninger av den spanske kongefamilien, og også å her er mulighetene gode for å få et ørlite glimt av de kongelige. Den spanske kongefamilien opplyser til en hver tid om hvor de befinner seg via sitt nettsted - følger du med her er det slett ikke umulig at du kan få komme innpå en av medlemmene.

Ekstern lenke:
Casa Real

Spanjolene er fortsatt opptatt av forholdene omkring norske Eva Sannum. Det spanske sladrebladet Hola har avbildet Sannum midt på den populære gågaten Ramblas i sentrum av Barcelona. Det er derfor bare å kontstatere at kongens krets er nokså dødlig, og at også de kan more seg blant gjøglere og skopussere.

Hvor man helst tilbringer natten


Utelivet i Barceona starter først etter midnatt, og det er særlig ett sted som for tiden trekker mange rike og berømte:

- Det er på Otto Zuts de går, sier en korrespondent fra en britisk avis som har jobbet åtte år i byen.

Men det er selvfølgelig muligheter for å treffe på en kjendis også andre steder. Eixample er den bydelen som kanskje huser flest kjendisetablissementer. Et av stedene for god mat og kjendiser i den elegante bydelen, er Beltxena som befinner seg diskret i en leilighet i en bygård. Kun et lite messingskilt ved døren signaliserer restaurantens beliggenhet.

I bydelen Sant Gervasi ligger tennisbanene og plastikkirurgene side om side, og her liker oscarvinner Pedro Almodovárs siste muse, Leonor Watling, seg på tortillarestauranten Flash-Flash. Hun spilte i Almodóvars film Habla con ella og spiller også i hans siste film La vida sin mí - Livet uten meg. Kanskje hun har med seg resten av filmteamet neste gang hun drar dit?

Barcelona har et stort mote- og designmiljø, og et av de største navnene innen spansk mote er Lydia Delgado. Hun er glad i tapas, og du kan observere henne på El vaso Oro - Gullglasset - i bydelen Barceloneta.

Bo med fiffen

Hotel Arts, best når det gjelder kjendiser i BCN.
Foto. Inga Ragnhild Holst
Hotel Arts, best når det gjelder kjendiser i BCN.
Foto. Inga Ragnhild Holst Vis mer


Når verdensstjerner og statsminister inntar Barcelona er det ett hotell som gjelder: Hotel Arts.

- Her bor det for det meste toppmodeller, skuespillere og presidenter ved store bedrifter som vil ha diskresjon, opplyste Rosemary Trigg, informasjon- og publisitetsdirektør ved Hotell Arts i Barcelona sist sommer.

Naomi Campell og Kate Moss skal ha bodd her under en veldedighetsmiddag som ble arrangert i byen, og det italienske designerparet Domenico Dolce og Stefano Gabbana aka Dolce & Gabbana har også avlagt visitter i det 44-etasjers luksushotellet.

Les mer om Hotel Arts:
Supermodellenes hangout i Barcelona

Paul McCartney, Rolling Stones og Tom Jones

Gamlegutta Paul McCartney, Rolling Stones og Tom Jones spiller i Barcelona i vår. Først ut er er Paul McCartney; den 28. mars spilte han i Palau Sant Jordi. Deretter spiller Bruce Springsteen på Estadi Olímpic den 17. mai. Tom Jones knaller til på samme sted den 15. juni. Rolling Stones spiller den 29. juni på Estadio Olímpico. Den 23. september fyrer Carlos Santana løs med konsert på Palau Sant Jordi.

  • Barcelonas mest glamorøse adresseliste
    - sjekk adresselista.

Les mer


Les mer om Spania og Barcelona på DinSide Reise:

Sexy karneval på kanarisk
Det ukjente kanari
Sykehjem i sola
Full fres i Barcelona
Tusen tonn testosteron og en dame
Hus for drager og slanger

Eksterne lenker:
BCN.com
Barcelonaturisme.com
TimeOut

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer