Luksus og løvetreff i Sør-Afrika

Er det ikke på tide å realisere safaridrømmen?

Hailey Bunge stortrives som safariguide. Arbeidsdagen består i å kjøre rundt og vise turistene de ville dyrene, og fortelle om dem. Foto: Stine Okkelmo
Hailey Bunge stortrives som safariguide. Arbeidsdagen består i å kjøre rundt og vise turistene de ville dyrene, og fortelle om dem. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er oktober, og høsten er her for fullt. Det betyr at kong vinter snart fester grepet over landet. Men mens løvet faller her, forbereder Sør-Afrika seg på en ny vår og sommer med et yrende dyreliv og høysesong for safariturer. På tide å planlegge vinterens drømmetur?

Safari er drømmeferien for mange. Vi skjønner hvorfor når vi på den korte kjøreturen fra flyplassen møter på flere av skapningene vi bare har sett i Attenboroughs naturprogrammer tidligere.

- Se, en sjiraff! Og en til!

- Sebra, der er det sebraer!

- Dette er ingenting mot det dere kommer til å se senere, smiler guiden vår, Hailey Bunge.

Hun har helt rett. Hele den private naturparken rundt Kapama River Lodge er full av dem: Løver, neshorn, bøfler, leoparder, sebraer, sjiraffer, sjakaler og elefanter.

Femstjerners oase

Sjiraffene og sebraene blir nesten helt glemt idet vi ankommer Kapama River Lodge, som ligger ved Krüger nasjonalpark i Sør-Afrika. Femstjernerslodgen er lekker, luksuriøs og ligger flott til ved en av reservatets elver. Det er akkurat slike hoteller du drømmer om når du sitter hjemme og ønsker deg vekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.