Luksus på Europas eldste hotell

Lei av kjedelige upersonelige hoteller? DinSide viser deg en aldrende juvel i Roma. Luksus med historisk sus for de som har råd. Vi gir deg Rom-service!

Publisert

- Jeg vet ikke om det er Europas eldste hotell, kanskje det er verdens eldste. Vi feiret 500-års jubileum for 33 år siden så det må vel være noe. Hotellsjefen på selveste Albergo del Sole Al Pantheon i Roma er ikke så opptatt av spørsmålet om han driver det eldste hotellet i verden. Hver morgen åpner han vinduet og ser ut på Pantheon, og det er nok for ham.

Gode kunder

Helt nok er det vel ikke, selv om Signori Piraino liker å si det på den måten, og selv om hotellet har fugleperspektiv over Romas best bevarte antikke bygning. Sole al Pantheon har stiv konkurranse fra moderne hoteller som tilhører større kjeder.

- Vi har gode kunder, fortsetter Piraino. Folk som kommer hit har god smak, det er folk som kommer til Roma for å se og føle historien. De andre bor på plasthoteller og vet sannsynligvis ikke bedre.

Og Sole al Pantheon kan da også smykke seg med en ganske fasjonabel kundekrets. Poeten Aristo var fast gjest, kompositøren Mascagni likeså og den franske forfatter og filosof Jean Paul Sartre hadde et fast rom stående som han og Simone de Beauvoir jevnlig tok i bruk. I dag er rommene bygd om til suiter oppkalt etter de celebre gjester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer