Luksuscruise på billigsalg

Trodde du det var bare charterselskaper som solgte restplasser. Feil! Cruiseoperatørene selger ut Karibien så det dundrer i høst.

Publisert

Cruise: Et ord mange forbinder med uoppnåelig luksus. Rapporter fra USA tyder imidlertid på at du aldri før har fått så billige cruisereiser i Karibien, som du får akkurat nå. Det karibiske farvannet er faktisk så overfylt av gigantiske luksusskip, at kjøpere kan fråtse i turer.

Overkapasitet

I følge Mike Driscoll i bransjemagasinet Cruise Week, er prisene nå ti prosent lavere enn på samme tid i fjor. Noen operatører selger faktisk ut kabiner for under 75 dollar per dag. Altså mindre enn 700 kroner natten for eget rom, seng og måltider.

Mens lavprisselskapene prøver å pirre kundene med enda lavere priser benytter luksusselskapene seg av andre metoder. De "eksklusive" som for eksempel Seabourn, lokker med spesialtilbud på butikkene om bord og "gratis" oppgradering til bedre lugarer.

Nye kundegrupper

Årsaken til de gode prisene er selvsagt enkel: Tilbudet er større enn etterspørselen. De store selskapene har fylt opp området med den ene nye båten etter den andre. De siste tre årene er kapasiteten økt med 39 prosent, men etterspørselen har ikke holdt følge hevder Driscoll til USA Today.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer