Luksusekspedisjon

The World på ekspedisjon.

Publisert
Sist oppdatert

Husker du The World? Det norskbygde luksuskipet var ute i hardt vær allerede før det var sjødyktig, med anklager om tilsnikelse av uberettiget verftsstøtte hos verftet Fosen Mekaniske. Økokrim-saken ble henlagt på grunn av bevisets stilling. I 2002 ble skipet sjøsatt i Rissa utenfor Trondheim, noe senere enn planlagt.

Som du også kanskje husker, er skipet et leilighetsskip med luksusleiligheter eid av rikinger - slik det nødvendigvis blir når utropsprisen på de rimeligste leilighetene er 16 millioner kroner (i 2002). Det er imidlertid åpent for deg og meg å leie leiligheter ombord, og på den måten reise på et "vanlig" cruise - om bankkontoen eller eventuelle kreditorer sier ja.

Det koster ...

Skipet seiler til nye destinasjoner året rundt, og et års seileplan er ikke lik neste års. I september kan du bli med The World på ekspedisjon til Grønland. Dette ligger ikke i neste års seileplan, så dersom du ønsker å oppleve Grønland i luksusomgivelser, bør du haste på.

Vent litt - det er kun en bagatell av rent praktisk art: Prisen.

Hele ekspedisjonen kommer på 30.500 dollar for to personer i rimeligste lugar. Dette tilsvarer den nette sum av 187.870 norske kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer