Luksusen er på skinner

Den nye toglinjen mellom Oslo og Stockholm satser på komfortable omgivelser.

Publisert
Sist oppdatert

En ny privat toglinje mellom Oslo og Stockholm startet opp i juni. Om bord kan du nyte et glass champagne mens du venter på å ankomme Stockholm sentrum. Gründerne har hentet inspirasjon fra orientekspressen.

Ekspresstogforbindelsen Linx mellom Oslo og Stockholm ble nedlagt i 2005 som følge av dårlig lønnsomhet og en stund var her ingen togforbindelse mellom de to hovedstedene. Det syntes John Wintherbo, country manager for den nye private toglinjen UnionsExpressen - Scandinavian Railway AB, var synd.

- Vi var flere som kjørte modelltog som barn og levde i drømmenes verden. Som voksne holdt vi fast ved den drømmen og kjørte ofte tog mellom Stockholm og Oslo. Vi kunne ikke akseptere nedleggingen og startet en diskusjon om å kjøre en toglinje mellom de to hovedstedene. Vi ville fortsette å kjøre tog til våre møter, sier John Wintherbo i en pressemelding.

Med stil

Når de først var i gang med å åpne en toglinje ville de ha noe med stil:

- Vi ønsket oss noe som var komfortabelt og stilig. Inspirasjonen hentet vi fra Blue Train og Rovos Rail i Sør-Afrika og Orientekspressen, sier Wintherbo.

Luksusen er på skinner


Hver morgen står nå et blått, nyrenovert 1960-tallstog klar til avgang klokken 7.17 på Oslo sentralstasjon og klokken 7.50 på Stockholm Centralstation. Om bord i de elegante kupeene er det absolutt ingenting som handler om kaffeautomater og kioskmat. Vognene er utstyrte med dype komfortable seter, trådløst internett og strømuttak for pc og mobiltelefon.

Østeropeiske bander robber deg på norske tog...

Champagne-ekspressen

Man skal også kunne spise godt om bord. Kjøkkensjef Roger Johanzon har satt sammen en à la carte-meny med skandinaviske ingredienser og gitt dem en kontinental presentasjon. På vinkartet finnes det både rødt, hvitt og sprudlende.

- Mange av våre passasjerer ønsker å spise et ordentlig måltid mat og i restauranten skal det alltid være noe godt å spise uansett når du kommer om bord, sier Roger Johanzon.

Prisene er svenske og dyreste hovedrett koster 145 svenske kroner. En flaske vin koster rundt 200 kroner, henholdsvis 123 og 170 norske kroner. Champagne koster 998 kroner, 846 norske kroner.

Reis på charter til Italia med tog...

Kort tid

- Å reise med fly fra Oslo til Stockholm tar fire timer om man regner med reise til og fra flyplassene, sikkerhetssjekker og innsjekking. Med UnionsExpressen tar det en time ekstra, altså fem timer. Men komforten er mye bedre. Her får man plass til beina, man kan spise et godt måltid og ta et glass vin. Man kommer utvilt frem til Stockholm og man kan gå rett i møte, sier Wintherbo

Vil ha lyntog mellom skandinaviske byer...

UnionsExpressens enveisbillett koster 593 norske kroner. At tog både er miljøvennlig og herlig fritt for lange innsjekk- og sikkerhetskontroller er noe av det selskapet satser på vil få folk til å reise på skinner. Linx hadde 200 000 reisende per år og UnionsExpressen mener at rundt 500 000 mennesker vil velge det nye tilbudet hvert år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer