Luksusen er på skinner

Den nye toglinjen mellom Oslo og Stockholm satser på komfortable omgivelser.

Publisert
Sist oppdatert

En ny privat toglinje mellom Oslo og Stockholm startet opp i juni. Om bord kan du nyte et glass champagne mens du venter på å ankomme Stockholm sentrum. Gründerne har hentet inspirasjon fra orientekspressen.

Ekspresstogforbindelsen Linx mellom Oslo og Stockholm ble nedlagt i 2005 som følge av dårlig lønnsomhet og en stund var her ingen togforbindelse mellom de to hovedstedene. Det syntes John Wintherbo, country manager for den nye private toglinjen UnionsExpressen - Scandinavian Railway AB, var synd.

- Vi var flere som kjørte modelltog som barn og levde i drømmenes verden. Som voksne holdt vi fast ved den drømmen og kjørte ofte tog mellom Stockholm og Oslo. Vi kunne ikke akseptere nedleggingen og startet en diskusjon om å kjøre en toglinje mellom de to hovedstedene. Vi ville fortsette å kjøre tog til våre møter, sier John Wintherbo i en pressemelding.

Med stil

Når de først var i gang med å åpne en toglinje ville de ha noe med stil:

- Vi ønsket oss noe som var komfortabelt og stilig. Inspirasjonen hentet vi fra Blue Train og Rovos Rail i Sør-Afrika og Orientekspressen, sier Wintherbo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer