Luksusferie til en billig penge

Alle vil ha luksus. Vi viser deg hvordan du kan få det uten å tømme lommeboka helt.

Publisert
Sist oppdatert

Har den økte renta tatt en ordentlig jafs av lommeboka di? Ikke fortvil. Vi viser deg hvordan du kan reise på en luksuriøs, men billig ferie.

Med priser på over 5.000 kroner per dag på de mest fasjonable hotellene i Paris, er det mange som har lagt drømmen om kakseferien til side for lenge siden. Men tar du en titt østover åpner deg seg en helt ny verden.

- Luksusopplevelser blir bare mer og mer utbredt og forbedret i land som Estland, Latvia og Litauen, sier Phil Teubler til budgettravel.com. Han eier Baltic Holidays, et reisebyrå i London som spesialiserer seg på skreddersydde luksusferier i de baltiske statene.

DinSide ser mot øst - og finner noen gledelige overraskelser.

Reis til øst-Europa uten pass

Lange spabehandlinger til under 200-lappen

Vil du ha valuta for pengene kan denne byen i Litauen være verdt et besøk. Byen var tidligere et populært feriemål for sovjetborgernene, og de siste 6 årene har den tatt seg opp igjen som en eneste stor spaby.

Her kan du bo for ca. 450 kroner natten etter å ha tilbragt lange og late dager på Druskininkai spasenter. Foto: www.pusynas.lt
Her kan du bo for ca. 450 kroner natten etter å ha tilbragt lange og late dager på Druskininkai spasenter. Foto: www.pusynas.lt Vis mer

Her finner du flere kurbad, sanatorier og mineralvannkilder, i tillegg til hotell med egne spamenyer. Få en Druskininkai city guide her.

Ligger du på et hotell i området er Druskininkai spasenter verdt et besøk. Her står 15 forskjellige mineralvannkilder til din disposisjon, og de har syv forskjellige spapakker å velge mellom. Og best av alt: prisen er en drøm. Den dyreste spapakken er en og en halv times behandling for menn og koster bare 176 kroner.

Spasenteret er bygget på en mineralvannkilde og er opprinnelig et medisinsk senter. Her finner du altså leger som kan hjelpe deg med å finne den rette behandlingen for deg, og du kan betale for en fysisk undersøkelse.

Under oppholdet kan du blant annet bo på hotell Pusynas. Her får du et standard dobbeltrom for to personer til rundt 450 kroner - altså litt over 200 kroner per person. Vil du ha enda mer luksus koster lux-leilighetene 655 - 700 kroner per natt.

Andre hoteller er De Lita og Meduna der du betaler 370 - 420 kroner for et dobbeltrom og komfortabel standard, i følge lithuanianhotels.com.

Vil du bo på et eget spahotell kan eieren av Baltic Travels tilby deg en god pris på Vilnius Spa i Druskininkai. Til budgettravel.com anbefaler han en tredagerspakke som inkluderer tre netter, 14 spabehandlinger og halvpensjon for omtrent 2.500 kroner per person. Men det anbefales å ta direkte kontakt med reisebyrået for billigst mulig pris.

Spa og opplevelser i Norge

Golfferie i den fjerne østen

Er du ute etter en førsteklasses golfferie er det definitivt verdt å ta turen hit, til tross for den lange distansen. Golfresorten ble opprinnelig laget som et feriested for den thailandske kongefamilien og er i dag ansett som et av de beste og flotteste førsteklasses golfstedene i Thailand.

The Imperial Lake View Hotel & Golf Club er plassert 25 kilometer fra populære Hua Hin på østkysten av det thailandske fastlandet, og er landets første 36 hulls golfbane. Golfbanen er delt opp i fire deler - med blant annet fjell, innsjø og ørkentema.

Her kan du bo mens du utforsker den mangfoldige golfbanen eller koser deg i hotellets svømmebasseng.
Her kan du bo mens du utforsker den mangfoldige golfbanen eller koser deg i hotellets svømmebasseng. Vis mer

Et toukers opphold her koster ikke mer enn 3.430 kroner per person i januar/februarmåned. I lavsesongen juni til oktober er det billigere mens i høysesongen er det dyrere. Inkudert i prisen får du fri adgang til golfbanene, en squashbane, to tennisbaner, et svømmebasseng med boblebad, spillrom for barn, golfbutikk og et bibliotek.

Billigste flybillett DinSide finner for en golfferie i Thailand i forbindelse med vinterferien 2009, koster 6.173 kroner. Per person koster da en luksus golfferie på en kongelig resort i Thailand 9.600 kroner inkludert reise og opphold i to uker. Kaster du inn prisen for transport fra Bangkok, kan vi runde av prisen til 10.000 per person. Vil du heller reise i lavsesongen når temperaturene er mer golfvennlige kan du altså trekke fra et par tusen på prisen - om ikke mer.

Les om flere unike golfopplevelser.

Byferie i luksus - både ute og inne

Vil du oppleve noe nytt og luksuriøst, og har enda ikke utforsket alle de østeuropeiske hovedstadene, er dette veien å gå. Her har nemlig ikke prisene steget så alt for mye enda, og du kan fremdeles bo flott i byenes prisverdige omgivelser for en billig penge. Prisene nedenfor er basert på en firedagers reise i høstferien 2008.

Gatene i gamlebyen i Riga. Foto: Ewa Treska, sxc.hu
Gatene i gamlebyen i Riga. Foto: Ewa Treska, sxc.hu Vis mer

Billigst til Riga i forbindelse med høstferien er Norwegian med 778 kroner tur/retur. Du får da en firedagers høstferie i den verdenskjente latviske kulturhovedstaden. Rigas historiske sentrum er nemlig oppført i Unescos liste over verdens kulturarv. Les mer om Riga her.

I Riga er det også mulig å kombinere golfferie og storbyferie. Rett utenfor byen finner du nemlig landets største golfbane, Ozo Golf Club. Den 18-hulls golfbanen ligger i flotte omgivelser ved innsjøen Kisezers og er av New York Times kåret til en av verdens 365 flotteste golfbaner. For en dag på 18-hullsbanen må du ut med ca. 340 kroner, og for leie av fullt utstyr koster det ca. 230 kroner.

Hotell Riga, som er et 4-stjerners hotell midt i sentrum, tilbyr et dobbeltrom til 2.292 kroner for hele oppholdet. Resultatet: 1.924 kroner per person inkludert fly og hotell, for en fire dagers ferie i en av Europas flotteste hovedstader. Kombiner gjerne dette med en tur på golfbanen, og kanskje finner du en billig spa også her som du kan tilbringe en lat dag eller to. Kan det bli mer luksus for pengene?

Les også: Riga renest i Europa

Under byferien anbefales det å ta seg en tur ut til den lille landsbyen Trakai, som ligger plassert midt mellom fem innsjøer utenfor Vilnius og er landets gamle hovedstad. Dette slottet er over 600 år.  Foto: www.vilnius.com
Under byferien anbefales det å ta seg en tur ut til den lille landsbyen Trakai, som ligger plassert midt mellom fem innsjøer utenfor Vilnius og er landets gamle hovedstad. Dette slottet er over 600 år. Foto: www.vilnius.com Vis mer

Vil du heller oppleve bylivet i nabolandet Litauen, som er hjemlandet til spabyen Druskininkai, har hovedstaden Vilnius også mye å by på - både av luksus og opplevelser. Bor du på 4 stjernershotellet Congress Hotel og reiser med Baltic Airlines, får du hele oppholdet til bare 2.142 kroner per person. Da bor du midt i Vilnius sentrum, bare 200 meter fra parlamentet med utsikt over elva. Og ikke minst er hotellbygningen selv en flott levning fra 1700-tallet.

Gamlebyen i Vilnius er en av øst-Europas største og er i likhet med Riga oppført i Unescos liste over verdens kulturarv, og byen får i 2009 pryde seg med tittelen "Europas kulturhovedstad". Her finner du massevis av forskjellig arkitektur fra ulike perioder i verdenshistorien. Med base på Congress Hotel og en av de flotteste kulturomgivelsene i verden, er Vilnius også et luksuriøst reisemål - til en billig penge.

Les flere tips til en storbyhelg i Vilnius.

Og se oversikten over Europas beste hoteller.

Tips

Ikke kjøp pakketilbud dersom de ikke er rivende billige. Reisebyråene tar nemlig mye mer betalt enn hva det egentlig koster. Bestiller du fly, hotell og aktiviteter selv, kan turen bli mye billigere.

Selv om mange pakketilbud kan virke fristende fordi de tilbyr for eksempel en hel rekke spabehandlinger, er det smart å undersøke nærmere hva slags begrensninger reiseselskapene har satt. Aktiviteter som spabehandlinger er ofte svært dyre i forhold til resten, og de dyreste bahandlingene som er inkludert i pakken kan kanskje utelukkes.

Bli heller ditt eget reisebyrå!

Her er noen andre - billige - perler i øst:
Plei kjærligheten i Krakow
Ti restauranter i Tallinn
Budapest - Donaus dronning
Istanbul - orientalske lukter og europeisk smak
Storbyguide til Praha
Luksus i Bangkok

Og her har du en oversikt over verdens billigste land.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer