Lurer USA-turister for penger

Nye innreiseregler krever registrering før du reiser. Sleipe selskaper utnytter muligheten.

Publisert
Sist oppdatert

Fra og med mandag 12. januar må du registrere deg hos amerikanske myndigheter før du reiser avgårde til USA. De nye og strengere innreisereglene trer i kraft for å øke sikkerheten, ifølge US Customs and Border Control.

Registreringen skjer ved at du fyller ut et elektronisk søknadsskjema som er tilgjengelig via Department of Homeland Securitys hjemmeside, Electronic System for Travel Authorisation, ESTA. Du bør fylle ut skjemaet minst tre dager før avreisen.

Tar betalt for gratis tjeneste

Å registrere seg er gratis, men likevel har flere selskaper vært frekke nok til å kreve flere tusen kroner fra uvitende reisende som ikke er klar over dette. Selskapene har laget nettsider med nettadresser som er til forveksling lik Department of Homeland Security sin egen side.

Til og med det svenske luftfartsverket lot seg lure, og lenket sine brukere direkte til en av nettsidene som lurer penger fra folk. Det oppdaget den svenske nettsiden Bortabra.se.

Lenken Luftfartsverket hadde lagt inn, gikk til en kommersiell nettside som tar 50 dollar (ca.350 kr) for nedlasting av skjemaet, og ytterligere 250 dollar (ca. 1.775 kr) dersom du trenger hjelp til å fylle det ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer