Lureri med ur

Pris og forhandler avgjør verdien av klokkesalget.

Publisert

- Er det for godt til å være sant, så er det ikke sant, sier markedsansvarlig hos Urmaker Bjerke, Jan Bjørge, til DinSide.

Skal man kjøpe klokke, så skal den kjøpes av autorisert forhandler. Rolex, Cartier og de finere forhandlere holder oftest til i litt finere handlegater, og de har skilter som forteller at de er autoriserte. Rolex og de finere merkene har også lister over autoriserte forhandlere.

- Kommer noen og vil ha meg til å se på klokken de kjøpte på stranden, vet jeg umiddelbart at det er fanteri.

Tvilsomt

- Når du er i tvil om det du kjøper er ekte vare, og lista over faremomentene popper opp i hodet ditt, er det ugler i mosen, sier Bjørge videre.

Han viser til de kjente tegnene på ekte vare som glidende sekundvisere og tyngde, og sier at det kan være vanskelig å avsløre juks. Tvilen alene er en god nok indikasjon.

Prisen gir også et signal om hvordan det er fatt med uret du kjøper. Prisene på de finere merkene er nokså like verden over, og ligger prisen langt under, er det nok en etterligning du har med å gjøre.

- Med klokken skal det følge et garantibevis med butikkens stempel og eske til, forklarer Bjørge. Han anbefaler heller ikke å kjøpe en klokke hvor det oppgis at den er produsert på lisens eller under andre omstendigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer