Luretilbud på fly

Selskapene lover gull og lave flypriser, men du risikerer masse bortkastet tid til leting, og skuffelser når reisen din blir dyrere enn markedsføringen lover.

Publisert
Sist oppdatert

Høsten er tid for kampanjepriser på flybilletter, og det er lett å la seg lokke av tilbudene. Men er dette reelle priser, eller kun lokketilbud som nesten ikke finnes i prislistene og blir utsolgt før kampanjen blir kjent? Vi har sett på hva vi kan finne av lavprisbilletter, og resultatet er ganske nedslående for noen av de selskapene vi har testet.

Sju selskaper

Lavprisselskapenes aggressive markedsinntreden sørger for at også konvensjonelle flyoperatører må konkurrere mer aktivt på pris enn tidligere. Derfor strømmer det på med kampanjer og lavprisløfter også fra mer etablerte aktører. Men holder flyselskapene løftene vi kan lese både i annonser og på selskapenes egne nettsider? Vi har prøvd å finne de gode tilbudene hos seks selskaper; Braathens, SAS, KLM, Norwegian, Sterling og Ryanair. Flere får god karakter, men noen må vi nesten gi stryk. Og det mest skuffende er kanskje at det er de mest etablerte norske aktørene som gjør det dårligst.

Se hvilke selskaper som har tilgjengelige godbiter, og hvor det ble bomtur.

Skroll ned for mer.

Etablerte taper

Resultatet av våre søk er nedslående for Braathens og SAS. Vi finner få eller ingen reiser som er priset ifølge de lave kampanjeprisene, på tross av grundige søk langt frem i tid, og på tross av at vi følger betingelsene for disse billettypene i vår bestilling. Søkesystemene er tunghåndterlige, og hjelper oss ikke på veien til de laveste prisene, men gir oss heller alternativer som er til dels mye dyrere enn hva vi forventer ut fra markedsføringen. Det er lettere å lete hos Ryanair, så sjansen for å finne de laveste prisene er bedre her. Men våre stikkprøver fant bare den laveste prisen på en halv reise (altså en vei).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer