Nordmenn svindles på Airbnb:

Lurt av drømmebolig

Du tror du sparer hundrelapper - mens du i virkeligheten taper tusenlapper.

DRØM BLIR MARERITT: Ikke stol på at den fine luksusleiligheten i ferieparadisene finnes i virkeligheten. Pass derfor på at du leier gjennom etablerte og seriøse utleiefirma. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange
DRØM BLIR MARERITT: Ikke stol på at den fine luksusleiligheten i ferieparadisene finnes i virkeligheten. Pass derfor på at du leier gjennom etablerte og seriøse utleiefirma. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jakten på feriebolig for sommeren er i full gang for mange. Og etter pandemien har den økte etterspørselen etter utleieobjekter presset prisene i været både for hytter, hus og leiligheter både i Norge og i utlandet.

Den økte etterspørsel etter ferieboliger fører imidlertid samtidig til gode tider for svindlerne.

Leieklare nordmenn tror at de sparer hundrelapper på smarte løsninger, men taper i stedet tusenvis av kroner. Det handler om å være ekstra forsiktig.

Bestiller sent - og dyrt

Én av tre nordmenn sier at de skal reise utenlands i sommer, og nordmenn planlegger å bruke betydelig mer penger på årets ferie enn de gjorde i fjor. Det viser en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse, på oppdrag for Finn Reise.

Undersøkelsen er gjennomført i andre halvdel av mars i år, blant 1150 respondenter i alderen 18-87 år.

– Trenden er at vi bestiller ferie stadig senere. Samtidig er det ventet at flyprisene vil øke frem mot sommeren og at tilbudet reduseres. Mange er nok såpass sultefôret på å feriere utenlands at tallene vil øke, og trumfe en eventuell uro i Europa, tror Terje Berge, kommersiell direktør i Finn Reise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer