Lurte 20.000 sydenturister

Skurkene tjente seg søkkrike på å selge fiktive solferier, men nå er leken slutt.

Publisert
Sist oppdatert

Det høres helt utrolig ut at det kypriotiske paret Christakis Philippou og Evangelia Liogka sammen med sine medsammensvorne klarte å lure 20.000 turister, men det gjorde de altå - og tjente 70 millioner kroner på det, ifølge TravelMail.

I tre år lurte de to godtroende briter til å bestille fiktive reiser til Hellas, Spania og Kypros.

Enten så kom ikke billettene i posten som avtalt før avreise. Ellers sto ikke navnene deres på flyets passasjerliste da de troppet opp på flyplassen, eller så hadde de ingen reservasjon på hotellet ved destinasjonen.

Sporløst forsvunnet

Felles for alle var at det var klin umulig å få fatt i reiseselskapet. Telefonnummeret de hadde fått oppgitt fungerte ikke, ingen svarte på e-posthenvendelsene, og det var ikke mulig å spore opp firmaet.

Les også: De skjulte feriekostnadene

Både nygifte på bryllupsreise, en alvorlig syk mann som skulle på drømmeferien, et eldre par som skulle feire sølvbryllup, og en gruppe funksjonshemmede barn ble ofre for svindelen, skriver TravelMail.

Britisk politi begynte å etterforske firmaet etter bombetrusselen mot transatlantiske fly sommeren 2006. Da prøvde nemlig bekymrede reisende å få fatt i firmaet for å høre om flyet deres ville lette. Men da hadde allerede svindlerne lagt ned firmaet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer