Lyons severdigheter

Gamlebyen, Fourviere og Presqu’île. Av Stine Okkelmo

Publisert
Sist oppdatert

Gamlebyen og Fourviere

Rent bortsett fra maten er Lyon også kjent for gamlebyen som ble satt på UNESCO’s World Heritage List i 1998. Smale gater, skakke hus og små åpne plasser omkranset av bouchons og caféer karakteriserer gamlebyen, som ligger beskyttet av Fourvièreåsen, Lyons høyeste punkt og et must for turister. Her kommer en liste over hva du bør få med deg fra denne delen av byen:

Fourvièretårnet og den hvite Basiliquekirken på toppen av Fourvièreåsen. Tårnet gir panoramautsikt over Lyon, mens den enkle kirken fra slutten av 1800-tallet huser fantastiske glassmalerier og dekorasjoner.

Det romerske teateret på Fourvièreåsen. Faktisk er det to teater, og det største har plass til over 4.000 mennesker. I dag holdes det konserter og forestillinger her under Lyons sommerfestival Nuits de Fourvière som varer fra begynnelsen av juni til slutten av juli.

Gamlebyen og de hemmelige ”traboules”, passasjer gjennom husene opprinnelig konstruert for å frakte silkeruller uavhengig av vær og vind. Under 2. verdenskrig ble passasjene flittig brukt av motstandsbevegelsen. Traboulene er ikke åpne for vanlig trafikk, men du kan kontakte turistkontoret og få koden du kan bruke for å åpne dørene. Legg merke til dekorasjonene, de flotte spiraltrappene og hengehagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer